Ezek voltak a Golden Globe-gálák legdurvább poénjai

Ricky Gervais, Tina Fey és Ami Poehler nem kímélik a hollywoodi hírességeket.

Február 28-án, magyar idő szerint március 1-én hajnalban tartják a Golden Globe-gálát, amely a vírushelyzet miatt rendhagyó lesz, de poénokra azért idén is számíthatunk, hála a két rutinos házigazdának, Tina Fey-nek és Ami Poehlernek. A Hollywoodba delegált külföldi tudósítók szövetsége által szervezett ceremónia a korrupciós botrányok mellett arról is híres, hogy a felkért műsorvezetők, élükön Ricky Gervaisszel, jóval merészebb vicceket engednek  meg maguknak, mint mondjuk az Oscar-gála ceremóniamesterei. Íme az elmúlt évek legerősebb poénjai.

Ricky Gervais Angelina Jolie és Johnny Depp botrányosan rossz közös filmjéről, Az utazóról, amely valamiért 3 jelölést is begyűjtött: 

Nagyot mentek a 3D-filmek: Toy Story, Gru, Tron. Úgy tűnik, idén minden háromdimenziós volt – leszámítva Az utazó karaktereit.... Bűntudatom van kicsit emiatt a vicc miatt, mert nem is láttam a filmet. Mondjuk más se nagyon.
Szeretném megcáfolni azt a nevetséges pletykát, hogy Az utazó csak azért kapott jelölést, hogy a külföldi tudósítók Angelina Jolie és Johnny Depp társaságát élvezhessék. Ez baromság. Nem ez az egyetlen oka. Kenőpénzt is kaptak.

Ricky üdvözli a vendégeket:

Rengeteg híresség van ma itt. Legendák, ikonok. Elég csak ezt az asztalt megnézni itt, Al Pacino, Robert De Niro, Baby Yoda. Upsz, bocsánat, összekevertem Joe Pescivel.

Szintén Ricky Gervais egy bizonyos vallás híres képviselőiről:  

Az I Love You Phillip Morris sem kapott jelölést. Ez az a film, amiben két hetero színész, Jim Carey és Ewan McGregor eljátsszák, hogy melegek. Szóval pont az ellenkezőjét csinálják, mint néhány híres szcientológus.

Amy Poehler a Zero Dark Thirty - A Bin Láden hajsza kínzással kapcsolatos ellentmondásos üzenetéről: 

Kathryn Biglow-t is jelölték ma este. Nem igen követtem a Zero Dark Thirty botrányát, de ha kínzásról van szó, akkor én hajlandó vagyok hinni annak a hölgynek, aki három évig volt James Cameron felesége.

Tina Fey és Amy Poehler a sztárfelhozatalról:

Fey: Quentin Tarantino is itt van, ő az összes szexuális rémálmom főszereplője.
Poehler: Meryl Streep viszont hiányzik. Influenzás lett, de úgy hallom, zseniális abban is.

Tina Fey a Gravitációról:

Arról szól a film, hogy George Clooney inkább kilöveti magát az űrbe, és meghal, minthogy egyetlen percet is töltsön egy korban hozzáillő nővel.

Tina Fey Matthew McConaughey-ről.

A Mielőtt meghaltam kedvéért 20 kilót adott le. Ez az, amit a színésznők úgy hívnak: „benne lenni egy filmben.” 

Amy Pohler a 12 év rabszolgaságról:

A 12 év rabszolgaság kapta a legtöbb jelölést. Imádtam, és őszintén megmondom, hogy a film megnézése után már soha nem tudok ugyanúgy tekinteni a rabszolgaságra.

Tina Fey Leonardo DiCaprióról:

És akkor most, hasonlóan a szupermodellek vaginájához, fogadjuk meleg üdvözléssel Leonardo DiCapriót.

Ricky Gervais is nekiment Leónak:

A Volt egyszer egy Hollywood majdnem háromórás. Leonardo DiCaprio is részt vett a premieren, és mire vége lett a vetítésnek, a barátnője, akit magával hozott, már túl öreg volt hozzá.

Tina Fey George Clooney-ról:

George Clooney feleségül vette idén Amal Almuddint. Amal egy emberjogi ügyvéd, aki dolgozott az Enron-ügyön, tanácsokat adott Kofi Annannak Szíria ügyében, és tagja volt a Gáza övezetben történt háborús bűnöket vizsgáló háromfős ENSZ-csoportnak. Így hát ma este életműdíjjal tüntetjük ki – a férjét.

Tina Fey Joaquin Phoenixről: 

Joaquin Phoenix-t a Beépített hibáért jelölték, de természetesen nincs ma itt velünk, mert nyilvánosan kijelentette, hogy „A díjátadók orbitálisan nagy barom…” Ó, szevasz Joaquin!”

Ricky Gervais Mel Gibsonról, akit hat évvel korábban, 2010-ben kigúnyolt.

Nézzétek, biztos vagyok benne, hogy ez a helyzet mindkettőnk számára kínos. Én az NBC-t hibáztatom ezért, Mel meg… ki tudja, hogy ő kiket szokott hibáztatni. Én még mindig rosszul érzem magam miatta, de úgy tűnik, Mel már elfelejtette. Ennyit számít, ha iszik az ember. Mondani akarok valami kedveset róla, mielőtt kijön a színpadra. Szóval: inkább vele fogyasztanék el egy pohár italt a hotelszobájában kettesben, mint Bill Cosbyval.

Seth Meyers A víz érintéséről:

Amikor először hallottam a filmről, amiben egy nő beleszeret egy visszataszító szörnybe, azt hittem, hogy egy új Woody Allen rendezés.  

Sandra Oh a szentimentális Rólunk szól című sorozatról:

A Rólunk szól szereplőgárdája is itt van, úgyhogy elő a zsebkendővel, mert rájuk akartok majd úgyis maszturbálni.

Ricky Gervais a gála reprezentációjáról:

A főbb kategóriákban nagyon sok színesbőrű embert méltatlanul mellőztek. Sajnos ezzel kapcsolatban nem tudunk semmit csinálni, mert a hollywoodi külföldi tudósítók szövetsége sajnos piszkosul rasszista.

Ricky Gervais tanácsai a celebritásoknak utolsó Golden Globe-fellépésén:

Ha nyertek valamit ma este, ne használjátok politikai platformként a színpadot. Semmi jogotok arra, hogy kioktassátok az embereket bármiről is. Semmit nem tudtok a való világról. Többségetek kevesebb időt töltött az iskolapadban, mint Greta Thunberg. Szóval, ha nyertek, gyertek fel, vegyétek át a szobrot, köszönjétek meg az ügynökötöknek és az isteneteknek, és húzzatok el a francba.