Ezeket a filmeket ajánlja karantén idejére Wes Anderson

Addig is, amíg nem láthatjuk (sajnos jó sokáig) új filmjét, a legeurópaibb texasi rendező ajánl nekünk egy pár alkotást, amivel elüthetjük az időt a kijárási korlátozás üres óráiban.

Az Édes vízi élet, A fantasztikus Róka úr és a Holdfény királyság direktorával a francia Centre national du cinéma et de l’image animée készített interjút, és ebben kérdezték meg tőle, hogy mi mindent ajánl megtekintésre.

A részlet- és kulturális utalásokban gazdag munkáiról ismert alkotó nem túl meglepő módon rengeteg címet fel tud sorolni. Most Marco Ferreritől a Méhkirálynőt, a La donna scimmiát (The Ape Women) és A nagy zabálást, továbbá William Wyler Ember a láthatáron című westernjét, illetve Seth Holt 1963-as Station Six-Saharáját említette.

Ferrerivel kapcsolatban Anderson bevallotta, hogy amikor először nézte meg A nagy zabálás című klasszikusát, nem volt odáig érte (ezzel valószínűleg sokan vagyunk így), de aztán adott neki még egy esélyt, és igazán megszerette.

Sorozatokból viszont a rendező csupán egyetlenegyet tartott említésre méltónak: a Better Call Sault, a Breaking Bad spin-offját.

„Egyszerűen ez a kedvenc szériám”

– vallotta be a direktor, akinek legújabb filmjét, a The French Dispatch-et szintén nem kímélte a koronavírus, hiszen a július 24-i bemutatót egészen október 16-ig tolták.


(via Consequence of Sound)