Ezeket a filmeket nézik a legtöbbször a repülőn utazók

Egy kutatás szerint nagy magasságban érzékenyebbek lehetünk, és ezért könnyebben el is sírhatjuk magunkat egy-egy szomorú filmen.Nem véletlenül szerepelnek a lista első helyein vígjátékok.

A kutatás a londoni Gatwick repülőterének megbízásából készült, ahol megkérdezték az utazóközönséget, hogy melyik filmet nézik legszívesebben a repülőút alatt. A lista első helyén a 2011-es vígjáték, a Koszorúslányok végzett Kristen Wiiggel és Melissa McCarthy-val a főszerepben.


További népszerű választás egy-egy hosszabb utazáson a Másnaposok és az Apádra ütök, és ezek mellett olyan klasszikusok, mint A remény rabjai, a Forrest Gump vagy az Idétlen időkig, de népszerűek a Bourne-filmek is, a listát  a Bridget Jones naplója és a Gettómilliomos zárja.

A kutatásból kiderül, hogy a válaszadók 11 százaléka sírt már filmen repülőút közben, ráadásul a férfiak hajlamosabbak erre, mint a nők.


Egy biológust is megszólaltattak a vizsgálattal kapcsolatban, Dr. Emily Grossman elmagyarázta: „Számos oka van annak, hogy a magasban, repülés közben az érzelmek felerősödnek: a legérdekesebb az, hogy fiziológiai kapcsolat lehet a magasság és az érzelmek között. Egyesek úgy vélik, hogy a magasban az oxigénszint enyhe csökkenése befolyásolhatja a szerotonin és a dopamin szintjét az agyban, ezáltal megváltoztatva a hangulatot, ezért lehetséges, hogy néhányan ezek hatására érzékenyebbekké válnak a szomorúság érzésére. A nagy magasságban fáradtabbnak érezhetjük magunkat, ezáltal pedig nehezebben tudjuk kezelni negatív érzéseinket, ami magyarázatot adhat az alacsonyabb ingerküszöbre, már ami a sírást illeti.”

1. Koszorúslányok
2. Másnaposok
3. Apádra ütök
4. A remény rabjai
5. Jason Bourne
6. Forrest Gump
7. Idétlen időkig
8. Bridget Jones naplója
9. Micsoda nő
10. Gettómilliomos

via NME