Ezért hagyta abba Cameron Diaz a színészkedést

A 2018-ban visszavonult színésznő barátnőjének, Gwyneth Paltrow-nak mesélt döntése hátteréről egy közel egyórás interjúban. Íme a lényeg!

Sokakat meglepett, amikor A maszkkal debütált, majd a Keresd a nőt!-tel berobbant egykori modell 2018-ban, mindössze 46 éves korában hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul a színészettől. Addigra egyébként már négy éve nem játszott, hiszen utolsó filmje a 2014-es Annie című musicalremake volt (de ugyanebben az évben jött ki A csajok bosszúja és a Szexvideó című vígjátéka is).

Diaz most barátnőjének, Gwyneth Paltrow-nak mesélt az indokairól egy több mint 50 perces videóban, amit Paltrow életmódmárkája, a Goop YouTube csatornáján tettek közzé. Visszavonulását egyébként korábban Cameron Diaz szintén egy kolléga- és barátnőivel való beszélgetés során hozta nyilvánosságra: akkor Christina Applegate-tel és Selma Blairrel beszélgetett, akikkel a 2002-es Édes kis semmiségben játszott együtt.

Hónapokkal később a színésznő elárulta: nagyon valószínűtlen, hogy újra játszana. „Most nagyon is oké így nekem, hogy kivettem egy kis időt, hogy újraépítsem magam” – mondta. Most mindehhez a következőket tette hozzá a Goop Health: The Sessions legújabb videójában. „Azt vettem észre, hogy az életem annyira a színészetről szól, hogy nincs semmi tere a személyes életemnek.

És úgy döntöttem, hogy még ki akarok hozni különböző dolgokat az életemből. Már olyan régen dolgoztam keményen, csak csináltam a filmeket, igazán lélekölő volt.

Amikor egy filmet forgatsz, az mindenestül bekebelez. Hónapokon keresztül ott vagy napi 12 órát, és nincs időd semmi másra.

A visszavonulásomról szóló döntésem után viszont béke költözött a lelkembe, mert végre törődtem magammal” – vallotta be a színésznő, aki azt is elárulta: korábban nagyon sok energiát vett el tőle az is, hogy mindig reflektorfényben volt.


(via Independent)