Ezért nem mutatják a szörnyeket a Netflix legnagyobb sikerében, a Bird Boxban

Decemberben került a Netflixre a Sandra Bullock főszereplésével készült posztapokaliptikus horror-thriller, a Bird Box, amiben szörnyű teremtmények elől menekülnek a főhősök, azonban a néző végig nem láthatja, hogy milyen ez a leggonoszabb gonosz.

A film óriási sikerrel nyitott a videómegosztón, ez volt a legjobb nyitási számokat produkáló film, és a trailereket elnézve valóban hidegrázósan izgalmas, ám az egyszeri nézőnek feltűnhetett, hogy valamiért mégsem mutatják a szörnyeteget, aki elől szemletakarva igyekeznek elmenekülni a főszereplők.

Hogy miért nem láthatók a teremtmények, és hogy egyáltalán milyenek lehetnek ezek a szörnyek, arról Sandra Bullock, a főszereplő valamint a film forgatókönyvírója, Eric Heisserer és a rendező Susanne Bier beszélt a bloody-disgusting.comnak.

Heisserer azt mondta, hogy a film producerei követelték, hogy a film egy pontján valaminek muszáj látszódnia a szörnyetegekből, így a forgatókönyvíró meg is írt egy jelenetet, amiben előtűnik a szörny, de végül kivágták. Bullock így nyilatkozik erről:


„Egy zöld színű férfi volt egy horror kisbabaarccal. Kígyószerű volt, és úgy voltam vele, hogy nem akarom látni, csak hozzátok be a szobába. Felvesszük a jelenetet.” Felvették a jelenetet, de Bullocknak nevethetnékje támadt a szörny láttán, olyan volt, mint egy magas, dagadt baba.

Susanne Bier azt mondta, hogy a teremtmény sokkal ijesztőbb volt a forgatókönyvben, mint a gyakorlatban, amikor valóban megcsinálták. Ezért inkább nem kockáztattak, nem akarták nevetségessé tenni a jelenetet – a rosszul sikerült szörny elvette volna a film erejét és titokzatosságát.

„Olyan könnyen nevetségessé tud válni. Felvettük azt a jelenetet, és sok energiát öltünk bele, de minden egyes alkalommal, amikor megláttam, azt gondoltam, ez nem lesz izgalmas. Ez inkább nevetséges lesz” - nyilatkozta a rendező. "Először Sandy (Sandra Bullock – a a szerk.) ezt mondta: »Nem akarom látni« - mivel azt gondolta, hogy nagyon félelmetes lesz. Aztán meg azt mondta, hogy »ne mutassátok, mert elröhögöm magam«."

Végül túl voltak a jeleneten, és mindenki arra a véleményre jutott, hogy ne mutassák a filmben a teremtményt, úgy sokkal ütősebb lesz, és nem fog senki röhögni rajta. Így a nézőre lett bízva, hogy milyennek képzeli el a teremtményt, hiszen ami valakinek ijesztő, az másnak lehet, hogy nevetséges, és fordítva. Amint alakot ölt a gonosz, gyengíti is azt, de így, hogy nem mutatják végig, sokkal feszültebb az egész film, és mindenki a magának legfélelmetesebb dolgot képzelheti oda.