Ezt a filmjét szégyelli a legjobban Robert De Niro

Vajon melyik lehet az? Vérmesék? Gyilkos szezon? Nagyfater elszabadul? Sajnos van miből választani…

November 27-én kerül fel a Netflixre a színészveterán legújabb filmje, a Martin Scorsese rendezte The Irishman (de előtte néhány amerikai moziban már november 1-jén bemutatják a potenciális Oscar-jelölések miatt), amit az újságírók már láthattak, hiszen több filmfesztivált is megjárt, és hát bizony az egekig magasztalták (ahogy arról korábban mi is írtunk).

A filmben De Niro a címszereplő, de fontos szerepet játszik benne Al Pacino is: a két sztár már negyedik alkalommal dolgozott együtt; korábban együtt szerepeltek A keresztapa II-ben, a Szemtől szemben című Michael Mann-alkotásban, A törvény gyilkosában és végül most a The Irishmanben. Ebből a sorból pedig bizony eléggé kilóg az egyik cím.

A törvény gyilkosa egy sablonos, sőt még annál is rosszabb zsaruthriller, amit az a fickó rendezett, aki a Sült, zöld paradicsomot is, és ami jelenleg 18 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon. A film olaszországi premierjén 2008-ban De Niro már szembesült vele, milyen rossz is valójában A törvény gyilkosa, és némi bűntudattal lépett kollégájával, Al Pacinóval a tiszteletükre kitett vörös szőnyegre. Áradt feléjük az emberek szeretete, ő mégis kényelmetlenül érezte magát.

Forrás: Variety

 

„Nagyszerű ez a fogadtatás, de mi lenne, ha legközelebb valami olyasmit csinálnánk együtt, amivel tényleg kiérdemeljük, amire mi is büszkék lehetünk?

Szóval a következő közös filmünk legyen olyan, amivel mi is elégedettek vagyunk!” – mondta a díszbemutatón De Niro Pacinónak, és úgy is lett, mivel ez a film a The Irishman. A sztorit egyébként a színészveterán a Varietynek Pacinóval együtt adott gigainterjúban mesélte el, amit az angolul tudóknak mindenképpen érdemes teljes terjedelmében is elolvasni, mert többek közt arról is szó esik benne, hogy a két színész egész pályája során rivalizált egymással, mindig ugyanazokra a szerepekre mentek rá, ez mégsem rontotta meg a kapcsolatukat, sőt a közönség szívéért és a kritikusok kegyéért zajló verseny a művészetükre is jótékony hatással bírt.


(via Uproxx)