Ezt a szerepet happolta el Tom Cruise Dwayne Johnson elől

A Sziklának vélhetően nem gyakran mondanak nemet, hiszen pankrátori karrierje után elég szépen építgette színészi pályáját is. Most már ő is hálás érte, hogy mégis volt olyan film, amire mást választottak.

A szimpatikus sztártól az Instagramon kérdezték meg, hogy volt-e olyan szerep, amit meg akart kapni, de egy másik színész elhappolta előle. „Hollywoodban a színészek tipizálva vannak. Bizonyos színészek csak adott szerepért versenyezhetnek, mert a kinézetük, a bőrszínük, a testméretük stb. arra teszi alkalmassá őket.

Szerencsére nem sok olyan külsejű fickó van, mint én. Szóval már a karrierem kezdetétől olyan szerencsés flótás voltam, hogy

ha valami passzolt hozzám, azt biztos én kaptam. Az egyetlen kivétel a Jack Reacher volt”

– válaszolta a Szikla.

Mint az közismert, a két regényadaptációban (Jack Reacher, 2012; Jack Reacher: Nincs visszaút, 2016) Tom Cruise formálta meg a címszerepet, holott a regényekben Reachert 196 centis óriásnak írják le, akinek a kezei akkorák, mint egy-egy hálaadásnapi pulyka – Cruise viszont mindössze 170 centi (amikor bejelentették, hogy a könyvek alapján tévésorozat is készül, a szerző, Lee Child be is szólt emiatt a sztárnak).

Johnson viszont ugyanúgy 196 centiméter magas, mint a regénybeli Reacher, és a lapátkezei is megvoltak a szerephez – mégsem ő kapta. „Ma már teljesen máshol járok, de akkor még Tom volt a világ legnagyobb mozisztárja, én meg a nyomába sem értem.

De ma már örülök, hogy így alakult, mert Jack Reacher egy világszerte ismert, bejáratott karakter, szóval nem sok kreatív terem maradt volna a megformálásakor”

– zárta gondolatait Dwayne Johnson, aki az első Reacher film helyett így a 2010-es évek elején a Halálos iramban: Ötödik sebességben kapott szerepet. A többi pedig már történelem.


(via Uproxx)