Ezt gondolja a Doctor Sleepről a Ragyogásban látott kisfiú

Nem csak a mezei rajongók, a film előzményéül szolgáló thriller Danny Torrence-ét alakító Danny Lloyd is megnézte a Doctor Sleep múlt héten bemutatott előzetesét.

Az amerikai mozikban november 8-án bemutatandó alkotás első trailerét mi is kiraktuk, a YouTube-on pedig több mint 7 millióan kattintottak rá. Köztük Danny Lloyd, aki pár évvel az 1980-as Ragyogás után kiszállt a filmes bizniszből, és ma egy Kentucky-beli közösségi főiskola biológiaprofesszoraként dolgozik, ezenkívül négygyermekes családapa.

Ebben a minőségében egyébként Lloyd nem igazán szereti, ha a diákjai rájönnek, ki is ő valójában, mert nem szeretné, ha bármi is elterelné a figyelmüket az előadásokról. Próbálta azt is megúszni, hogy a saját gyerekei megnézzék a horrort, de amikor az felkerült a Netflixre, elkerülhetetlenné vált a „lelepleződése”.

„A kölykök azóta is azzal szívatnak, hogy milyen béna volt a frizurám”

– árulta el a férfi.

Ahogy arról szintén írtunk már, a Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Bruce Greenwood és a gyerekszínész Jacob Tremblay főszereplésével forgatott Doctor Sleep főhőse nem más, mint a Ragyogás kisgyereke, Danny Torrance, aki immár – a vele gyerekkorában a Szépkilátás hotelben történt események hatására – a világtól elvonultan élő, alkoholista felnőtt.

Dan Torrance egy kisvárosban él, és az ottani hospice kórházban segít be, hogy az ottani betegeknek minél fájdalommentesebb legyen a haláluk (erre utal a cím is). Csakhogy a múltja utána nyúl: kiderül, hogy kis unokahúgának, Abra Stone-nak is ugyanolyan furcsa képességei vannak, mint neki – és már szemet is vetett rá az ilyen emberekkel vámpírként táplálkozó szekta, a True Knot.

A régi Danny Torrance első reakciója pedig az előzetes után a következő volt.

„Meg voltam lepve.”

A közel háromperces trailerben ugyanis feltűnt több rövid részlet is a Ragyogásból – olyan is, amelyen Lloyd látható volt (például ahogy a Szépkilátás hotel szűk folyosóin biciklizik. „Nagyon jól nézett ki” – kommentálta a dolgot az egykori gyerekszínész.

„Kíváncsi voltam, hogy teremtik meg a kapcsolatot Stephen Kinggel és Stanley Kubrickkal (a Ragyogás rendezője – a szerk.), és nekem úgy tűnik, megtalálták a módját, hogy mindkettejük előtt tisztelegjenek” – tette hozzá, és arról is mindenkit biztosított, hogy amint kijön a Doctor Sleep, ő azonnal meg fogja nézni moziban, és biztos benne, hogy a felnőtt Dannyt játszó Ewan McGregor nagyon jó munkát végez majd.

Lloyd a Ragyogásban Jack Nicholsonnal. Forrás: Warner Home Video

 

Az is kiderült, hogy a férfi a mai napig tartja a kapcsolatot a filmbeli édesanyját alakító Shelley Duvall-lal, akiről pár éve kiderült, hogy mentális betegséggel küzd. Lloyd legutóbb tavaly beszélt telefonon a színésznővel, és a következőkről számolt be. „Jó érzés volt beszélni vele. Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy milyen helyzetben van. Valószínűleg vannak jobb, és vannak rosszabb napjai, de nekem a telefonban pontosan úgy hangzott, mint negyven évvel ezelőtt. Szerintem vannak nagyszerű családtagjai, akik gondoskodnak róla. Én mindenesetre a legjobbakat kívánom neki.”

Danny Lloyd azt is elmesélte, a felnőtt színészektől eltérően (akikkel a rendező köztudottan kegyetlen volt, főleg Duvall-lal), vele Kubrick nagyon finoman bánt a forgatáson, és óvta minden traumától.

„Azt akarta, hogy csak eljátsszam, hogy félek, de azt nem akarta, hogy valóban féljek.

Voltak napok, amikor emiatt nem is mehettem ki a forgatásra” – mesélte Lloyd, aki azt is elmondta, hogy egészen tinédzserkoráig meg sem nézhette a filmet.


(via The Hollywood Reporter)