Fel akarják támasztani James Deant egy film kedvéért, a sztárok háborognak

64 évvel halála után játszhat főszerepet a tragikusan fiatalon elhunyt színészlegenda. Chris Evans, Elijah Wood és Robin Williams lánya kiakadtak.

Az 1955-ben, mindössze 24 évesen és három nagyjátékfilmmel a háta mögött autóbalesetben meghalt James Deant egy teljesen ismeretlen rendezőpáros, Anton Ernst és Tati Golykh akarja feltámasztani, hogy a halott színész eljátssza Gareth Crocker Finding Jack című regénye alapján készülő háborús filmjük egyik főszerepét.

James Dean az Édentől keletre című 1955-ös filmben. Forrás: Örökmozgó

 

Dean CGI-mása (amit egy másik színész fog szinkronizálni) a vietnami háborúban bevetett, majd elpusztult vagy magára hagyott több mint tízezer hadi kutyáról szóló alkotásban egy Rogan nevű figurát alakíthat, amihez már meg is kapták a család engedélyét. A film többi szereplője hús-vér, élő színész lesz, de Ernst és Golykh azt nyilatkozták, hogy ennek a hatalmas fejlődési ívet bejáró karakternek a megformálására hónapok alatt sem találták meg a megfelelő színészt.

Az alkotók azt is elmondták, hogy a Dean család a néhai színészlegenda eddig el nem készült negyedik filmjeként tekint a Finding Jackre, amelynek a munkálatai november 17-én kezdődnek, és jövőre, a veteránok emléknapján, azaz november 11-én már be is mutatják. A rendezők és a család lelkesedését azonban nem sokan osztják. A közösségi médiát gyorsan ellepték a bizarr döntést kritizáló bejegyzések.

A vita során olyan sztárok is megszólaltak, mint Zelda Williams, Robin Williams lánya, akinek édesapja végrendeletileg tiltotta meg, hogy halála után hasonló módon használják fel a képmását. „ÉVEK óta beszélek erről a barátaimmal, és soha senki nem hitt nekem, amikor azt állítottam, hogy amint a technika lehetővé teszi, a szórakoztatóipar igenis el fogja érni ezt a mélységet.

Ez nem más, mint a halottal való bábozás, kizárólag a saját tákolmányuk kedvéért,

és borzalmas precedenst teremthet a jövőre nézve” – írja a Twitteren a Williams lány.

„Biztos vagyok benne, hogy odáig lenne az örömtől. Ez egyszerűen rettenetes. Talán szereznünk kéne akkor egy számítógépet, ami új Picasso-képeket fest nekünk. Vagy ír pár új John Lennon-dalt. A megértés teljes hiánya ebben az esetben egyszerűen szégyenletes” – véli Amerika Kapitány megformálója, Chris Evans. De megszólalt A Gyűrűk Ura filmek sztárja, Elijah Wood is. „Nem. Ilyesminek fel sem szabadna merülnie” – írta ki lakonikusan véleményét szintén a Twitterre. Abszolút egyetértünk vele!


(via The Hollywood Reporter)