Felrobbant az internet, miután kiderült, hogy Christopher Nolan nem engedélyezi a székek használatát a forgatásain

Anne Hathaway leplezte le a szigorú rendezőt, a közösségi média népe azonnal reagált.

A dolog akkor derült ki, amikor a Variety összehozta egy beszélgetés erejéig A nyomorultak két sztárját, Hathaway-t és Hugh Jackmant. Amikor a szigorú rendezőkre terelődött a szó, a színész felemlegette, hogy ő két olyan direktorral is dolgozott már együtt, akik nem engedélyezték a forgatáson a mobiltelefonok használatát: Darren Aronofskyval és Denis Villeneuve-vel.

A színésznő ekkor emlékeztette kollégáját, hogy kihagyta a listáról Christopher Nolant, akivel Jackman A tökéletes trükköt forgatta. Hathaway pedig azt is elárulta, mi az, amit még Nolan tilt a forgatáson a mobilokon kívül – a székeket. „Chris a székeket sem engedélyezi. Kétszer is dolgoztam vele, és mindig ez volt.

Azzal indokolja, hogy ha székek vannak, az emberek leülnek, és ha leülnek, nem dolgoznak. (…) Valamiért nagyon fontos neki ez a szék kérdés”

– mesélte a sztár.

Hathaway mindezt mintegy mellékesen említette csak, mint a zseniális rendező egyik extravagáns tulajdonságát, az internet népe viszont azonnal felkapta ezt az apró kis részletet, és a Twittert elárasztották a Nolan kárára elsütött székes poénok és mémek. „Ha komolyan meg akarod ijeszteni Christopher Nolant” – írta ki valaki egy csomó színes ülőkét ábrázoló kép fölé. Ugyanebből a forrásból táplálkozik az a fotó is, amelyik széksorokat ábrázol, felette a poénnal: „amikor megvicceltük Christopher Nolant a forgatáson”.

Többen örökzöld mémeket hasznosítottak újra, például arra az elképzelt helyzetre válaszul, hogy vajon hogyan reagálhatott a gyermek Nolan, amikor az oviban székfoglaló játékot kellett játszani, néhányan pedig a legrosszabb áruházvezetőkhöz hasonlították a rendezőt. A filmes műveltségről tanúbizonyságot tévő versenyzők felvetették azt is, hogy a direktor ellentmondásba keveredett magával, hiszen több ikonikus székes jelenet is van a műveiben (lásd például az Eredet vonatkozó képsorát vagy azt a részt A sötét lovagban, amikor Batman és Joker szemtől szemben ÜLNEK egymással). Kíváncsian várjuk, hogy az egyre későbbi időpontra halasztott Tenetben vajon hány szék lesz!


(via Uproxx)