Fiatalok voltak, és kellett a pénz

Koporsókészítő, pornódíszletes, hullafodrász, oroszlánszelídítő, bohóc – ilyen munkákat kellett elvállalniuk a legnagyobb sztároknak, mielőtt befutottak volna.

Nem minden nagy név kezdi gyerekszínészként a szakmát, így aztán sokan kénytelenek a nagy kiugrásra várva olyan hétköznapi – vagy nem is annyira hétköznapi – munkákat vállalni, mint a közönséges földi halandók. Íme a sztárok legérdekesebb melói!

Harry Styles: pék

Forrás: Mike Coppola / WireImage / Getty Images


A világ egyik legnagyobb popsztárja – aki a Dunkirkben már színészként is bemutatkozott, és valószínűleg Marvel-hősként is látható lesz nemsokára – már 14 évesen munkába állt: a Cheshire-ben található W Mandeville pékségben dolgozott.

Főnöke elmondása szerint a leendő énekes mosolyával elbűvölte a vásárlókat.

2010-ben, 16 évesen a sztár óránként 6 dollárt keresett, úgyhogy jobbnak látta inkább az X-Faktorban kipróbálni magát.

Sean Connery: tejes ember és koporsókészítő

Forrás: Frazer Harrison / Getty Images


A sokak szerint minden idők legjobb James Bondjának számító skót színész, akit a People a 80-as években a világ legszexibb férfijának választott, akasztott emberen kívül volt minden.

Gyerekként tejes emberként dolgozott (hajnalban kelt, hogy még iskola előtt tudjon fordulni pár kört), de hentesnél is segédkezett, újságkihordó is volt, sőt még koporsót is készített.

Ezután tengerészgyalogosnak állt, leszerelése után pedig modellkedett, míg végül 1954 tavaszán megkapta első filmszerepét.

John Hamm: pornófilmes stábtag

A Mad Men sztárja a színészi pályát megelőzően

többek közt díszletesként dolgozott a Cinemax felnőtt filmjeinél.

Egy 2014-es interjúban Hamm elmesélte, hogy az volt a feladata, hogy „bútorokat mozgasson meztelen emberek között”, és az élményt „lélekölőként” írta le – élete egyik mélypontjának tartja ezt az időszakot. A kéthetes intervallum alatt viszont napi pár száz dollárt keresett.

Brad Pitt: csirkeember

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images


Hollywood egyik legnagyobb sztárja fiatalon nem válogatott a munkák közt: volt, hogy csirkejelmezt húzott, hogy az El Pollo Loco éttermet reklámozza. Erről az Ellen DeGeneres Show-ban mesélt, ahol kifejtette, hogy nincs semmi szégyellni való ebben a melóban, elvégre „meg kell keresni a betevőt”, de azért hozzátette, hogy

a járókelők nem voltak túl barátságosak – sokan küldtél el melegebb éghajlatra.

Helen Mirren: vidámparkos

Az orosz származású brit színésznő tinédzserként Essex városában, a világ egyik legrégebbi vidámparkjában, a Kursaalban dolgozott, ahol az volt a feladata, hogy

rávegye a látogatókat a különféle attrakciók kipróbálására.

Később sikerült felvételt nyernie a National Youth Theatre-be, 20 éves korában pedig már Kleopátraként debütált az Old Vic színház Antonius és Kleopátra című darabjában.  

Danny DeVito: hullafodrász


A 77 éves színész fiatalon nővére, Angie New Jersey-beli szépségszalonjában fodrászkodott. Eleinte egy kissé zavarban volt, de aztán elkezdte élvezni, hogy alkalmanként 35, szebbnél szebb nővel volt körülvéve. Nővérének komoly klientúrája volt idős hölgyekből, akik közül sokan megrendelték a hajvágást a haláluk esetére is. És DeVito sem maradt ki ezekből az alkalmakból: a hullaházba kellett bemennie, és elismeri, hogy kicsit morbid volt a helyzet, de ahogy a Lopez Tonight című műsorban poénkodva elmondta:

nem bánta, hogy a kliensei ilyenkor nem feleseltek vele.

Victoria Beckham: táncoló sperma

Az egykori Spice Girl ma már egy 334 millió font értékű divatbirodalmat vezet, a 80-as években viszont még a BBC szexedukációs kisfilmjében kapott szerepet:

óriási spermának öltözve görkorizott.

 

Christopher Walken: oroszlánszelídítő


Walken már 16 évesen munkába állt, de nem szokványos melót választott: egy cirkuszba került, ahol nagymacskákkal kellett foglalkoznia.

Amatőr oroszlánszelídítőként az ő feladata volt, hogy a társulat legidősebb állatát az ostorával irányítsa.

Kate Winslet: szendvicskészítő

A Titanic sztárja tinédzserként egy readingi étkezdében dolgozott: pastrami szendvicseket készített, és ott,

a pult mögött érte az a hír is, hogy megkapta Peter Jackson 1994-es Mennyei teremtmények című filmjének egyik főszerepét.

Gerard Butler: ügyvéd

Butler mindig is színész szeretett volna lenni, de nem bízott benne, hogy összejöhet, ezért inkább ügyvédnek tanult. Már egyetemistaként sem vetette meg az alkoholt: bevett trükkje volt például a bulikon, hogy

sörösüvegeket tört szét a fején.

Nem bírt magával akkor sem, amikor Edinburgh-ban felvették egy céghez ügyvédbojtárnak – alig egy héttel később kirúgták. Színészi karrierje akkor indult be, amikor egy londoni kávézóban ülve munkát ajánlottak neki a Coriolanus színpadi verziójában.

Hugh Jackman: bohóc


Hugh Jackman fiatal volt, és kellett neki a pénz, olyannyira, hogy gyerekpartikon Coco bohócnak öltözve szórakoztatta a kicsiket. A színésznek azonban nem volt egyetlen trükkje sem, amit egyszer egy 6 éves kislány az anyukájának panaszkodva szóvá is tett, mondván,

„anya, borzalmas ez a bohóc.”

Ashton Kutcher: bikaherélő

A 43 éves Ashton Kutchernek sem vezetett nyílegyenes útja a színészi pályához: fiatalon jó pár kétkezi munkát elvállalt, hogy biokémikus-mérnök szakon végzett tanulmányait finanszírozza. Volt konyhai mosogató, hentessegéd, és dolgozott egy szarvasmarhafarmon is, ahol neki kellett a bikákat kasztrálnia, hogy megakadályozzák a szaporodásukat. A Hot Ones című műsorban mesélte el, hogy

gyakorlatilag heréket kellett levágnia, ami nem volt egy kellemes élmény.

Megan Fox: banántáncos


Nem csak Brad Pitt és Victoria Beckham kereste fiatalon röhejes kosztümbe öltözve a betevőt: a Transformers-filmek sztárja is kipróbálta magát hasonló munkakörben. Igaz, Megan Foxnak ezenkívül saját bevallása szerint más rendes melója nem is volt a színészkedés előtt. Egy floridai smoothie-bárban dolgozott, általában a pult mögött, de

hetente egyszer, péntekenként ki kellett mennie egy óriási banánkosztümben az út mellé, hogy reklámozza az üzletet.

Taylor Swift: rovarirtó

Az énekesnő egy pennsylvaniai fenyőfatelepen nőtt fel, ahol neki is be kellett segítenie, de a favágáshoz túl kicsi volt, ezért egy másik, speciális feladatot kapott: neki kellett az imádkozó sáskák petéit eltávolítani a facsemetékről. 2008-ban Jay Leno műsorában a sztár elmesélte, hogy

egyszer elfelejtette ellenőrizni a fákat, és a rovarok úgy elszaporodtak, hogy százával, ezrével lepték el a környéken élők házait.

(Via: The Sun)

 

A PORT.hu zenés műsora, a SZESSÖN e heti vendége Mr. Universe. Gyakran látni profi testépítőt barnítóval bekenve egy színpadon pózolni, de ilyen helyzetben még Kiss Jenő sem feszített.