Filmes szerelmespárok, akik valójában utálták egymást

Minden idők leghíresebb romantikus filmjei közül több is óriási színészi alakítást igényelt, mivel a főszereplők a való életben ki nem állhatták egymást. Lássuk a legsúlyosabb eseteket a Dirty Dancingtől a Szerelmünk lapjaiig.

Patrick Swayze és Jennifer Grey - Dirty Dancing

Minden idők egyik legkedvesebb romantikus filmjének sztárjai elég nehezen csiszolódtak össze. Elsősorban Swayze jutott nehezen dűlőre Jennifer Grey-jel, akit túl éretlennek és idétlennek tartott. Amikor a közös táncjelenetekben fegyelmezte és tanáraként vezette a családjával nyaraló ártatlan lánykát, azt nemcsak eljátszották, a félénk Jennifer Grey-nek színésznőként is szüksége volt Swayze iránymutatására és biztatására. Grey a Dirty Dancing után 25 éven keresztül még esküvőkön sem mert táncolni, nehogy megítéljék szerény tánctudása miatt, majd Patrick Swayze halála és a saját betegsége ébresztette rá, hogy el kell engednie a félelmeit. Így elvállalta az amerikai Szombat Esti Lázat, amiben hírességek adnak elő komoly tánckoreográfiákat, és meg is nyerte.

Leonardo DiCaprio és Claire Danes - Rómeó és Júlia

A világirodalom leghíresebb szerelmespárját játszó színészek ironikus módon nem igazán voltak egy hullámhosszon a forgatáson. Claire Danes utólag arra panaszkodott, hogy DiCaprio rém éretlenül viselkedett, például azzal szórakozott, hogy a stáb tagjait szívassa. DiCaprio viszont azért nem bírta a színésznőt, mert túl komolynak és karót nyeltnek tartotta. Baz Luhrmann Shakespeare-feldolgozása nem is a két főszereplő közötti kémiáról híres, hanem az akváriumos ismerkedős jelenetről, és arról, hogy gengszterektől hemzsegő modern környezetbe ültette a történetet.

Marilyn Monrie és Laurence Olivier - A herceg és a színésznő

Hiába volt a férfiak bálványa, Laurence Oliviert nem nyűgözte le, hogy Marilyn Monroe-val forgathatott. Mivel Olivier rendezőként is jegyezte A herceg és a színésznő című filmet, különösen érzékenyen érintette, hogy Monroe rendszeresen késett, csapongó teljesítményt nyújtott, és színészeti kérdésekben folyton a saját magántanárával konzultált. Monroe nem sokkal később Tony Curtis türelmét is próbára tette, mikor a Van, aki forrón szereti című vígjátékot forgatták.

Sharon Stone és William Baldwin - Sliver

Valószínűleg a két főszereplő ellenséges viszonya sem tett jót ennek az erős közepes thrillernek, amiben egy toronyház lakóit rejtélyes halálesetek tartják rettegésben. Sharon Stone állítólag rendesen kipécézte magának William Baldwint, folyton alázta, és egy csókjelenet forgatásán olyan erősen megharapta az ajkát, hogy utána a színész napokig nem tudott megszólalni. Az utálkozásnak az lett a vége, hogy a jelenetek jó részét dublőrrel vették fel.

Julia Roberts és Nick Nolte - A zűr bajjal jár

Komolyan elmérgesedett az ügyeletes szerelmespár viszonya ebben a romantikus vígjátékban, ami egy zöldfülű és egy veterán újságírót boronál össze. Julia Roberts ki nem állhatta Nick Nolte-t, akiről azt nyilatkozta, hogy nála rosszabb színésszel sosem dolgozott együtt, és ha ez nem volna elég, undorító emberi lénynek nevezte. Mire Nolte később azt nyilatkozta, hogy “rendes ember ilyet nem mond, de mindenki tudja, hogy Julia Roberts nem rendes”. Emellett már a forgatáson direkt tovább cukkolta a színésznőt.

Pierce Brosnan és Terry Hatcher - James Bond: A holnap markában

A 18. Bond-filmben a harmadik világháború kitörését akadályozza meg őfelsége titkosügynöke, de a forgatás alatt a színfalak mögött teljesen agyára ment a partnere, Terry Hatcher. A színésznő táncolt Pierce Brosnan idegein, hogy minden reggel elkésett. Hatcher a forgatás alatt terhes volt, és a reggeli rosszullétek tartóztatták fel, csakhogy ezt Brosnan akkor még nem tudhatta. Később bocsánatot kért a színésznőtől, mivel néhányszor a kelleténél erősebben fogalmazott dühében.

Ryan Gosling és Rachel McAdams - Szerelmünk lapjai

Bár ez a kétezres évek egyik leghíresebb romantikus filmje, amire nők százezrei sírták rongyosra a zsebkendőjüket, a szerelmespárt játszó színészek a forgatáson még egyáltalán nem jöttek ki egymással. Volt olyan nap, amikor végig ordítottak egymással, és Gosling megkérte a rendezőt, hogy váltsák le McAdams-t. A közös munka viszont előbb-utóbb mégis összecsiszolta őket, mivel később több éven keresztül jártak is egymással.