Filmverzió készül George Michael népszerű karácsonyi dalából

A Last Christmas forgatókönyvének fejlesztésében 2016-ban bekövetkezett halála előtt maga az énekes is részt vett.

A karácsonyi romkomnak tervezett filmet a Wham! 1984-es slágere természetesen csak inspirálta, sztoriból vadonatújat írtak hozzá. A forgatókönyv megírásában George Michaelön kívül Emma Thompson és Bryony Kimmings színházi színésznő-énekesnő is részt vett. A projektről az utóbbi művész árult el részleteket a Radio Times interjújában.

Kimmings elmesélte, hogy amikor ő betársult a közös munkába, az énekes, Thompson és Thompson férje, Greg Wise színész már kialakították az irányt, ő pedig megpróbált belecsempészni néhány transznemű karaktert és némi queer nézőpontot – de nem tudja, mindebből mennyi maradt benne a végleges forgatókönyvben.

„Kétlem, hogy a főhős transznemű lenne. De

remélem, maradtak a filmben queer elemek, hiszen maga a sztori a Last Christmasen alapul.

És George is masszív szószólója volt a melegjogoknak, meg hát ő maga is masszívan meleg volt, szóval jó lenne, ha megmaradhatna a meleg narratíva” – mondta Kimmings.

A Last Christmas filmverziójáról ezenkívül annyit lehet még tudni, hogy Londonban fog játszódni, és a Koszorúslányokat is jegyző Paul Feig rendezi. Nekünk így első blikkre az Igazából szerelem meleg verziójának tűnik a dolog – már csak pár év, és kiderül, igazunk volt-e.


(via The Guardian)