Folytatást kap az 1,1 milliárd dollárt kaszáló Marvel kapitány!

A Marvel kapitány 2 már nem a '90-es években, hanem napjainkban fog játszódni. Premier 2022-ben!

Bár Brie Larsont tavaly a rajongók egy hangos kisebbsége elég sokat ekézte (a színésznő egy interjúban szóvá tette: a sajtóvetítések után a szuperhősfilmek kritikáit szinte mindig a fehér férfiak írják, mire a felháborodott internetezők kikiáltották szexistának és rasszistának), a Marvel Kapitány mégis összehozott a mozikban szerény 1,12 milliárd dollárt. Így természetesen készül a folytatása is – bár ezt hivatalosan még nem jelentette be sem a Disney, sem a Marvel.

Produkcióközeli források viszont tudni vélik, hogy a Marvel Kapitány 2 2022-ben fog mozikba kerülni, és már nem a '90-es években, hanem napjainkban fog játszódni. A forgatókönyvet a most még teljesen ismeretlen Megan McDonnell írja, aki jelenleg a Disney+ új szuperhősös sorozatán, a WandaVisionön dolgozik. Itt egyébként amolyan „sorcserét” hajtott végre a Marvel, mivel a Marvel Kapitány két rendezője, Ryan Fleck és Anna Boden a névtelen forrás szerint a készülő Disney+ tévésorozatokhoz lett átvezényelve.

Jelenleg olyan pletykák is keringenek, hogy a WandaVision sorozatban is lesz egy Marvel Kapitány, de nem Carol Danvers, hanem Monica Rimbeau, aki a filmváltozatban is benne volt kislányként, de itthon a Kandi Lapok olvasói már a '90-es években is találkozhattak vele Csoda Kapitány néven. Mivel az újabb Marvel-filmekben Vasember, Amerika Kapitány és a Fekete Özvegy már nem lehetnek összekötő kapcsok (hoppá, bocs a spoilerért!), Hulk valamiért sosem volt igazából húzókarakter, Thor pedig minden bizonnyal a Galaxis őrzőivel fog a későbbiekben együtt bandázni, könnyen elképzelhető, hogy erős női karakterként Marvel Kapitány lesz majd a híres vendégszereplő a Fekete Párduc 2-ben, az új Fantasztikus Négyesben és az új X-Menben is. (via Hollywood Reporter)