Folytatják a Tökös tekést

Ugyan forgatókönyv még nincs, de már elkezdtek dolgozni a film előkészítésén.

Noha az 1996-os Tökös tekés nem volt akkora siker, mint Peter és Bobby Farrelly előző filmje, a Dumb és Dumber, mégis remekül sikerült, és jócskán hozzátett ahhoz, hogy a tesók szintet lépjenek, és leforgathassák a meglepően komoly Keresd a nőt.

Farrelly-ék korai filmjének sikerei abban rejlettek, hogy bár nem fogták vissza magukat a tahó és bordolat, gusztustalan poénokkal, csetlő-botló figuráiknak mégis nagy szívük van – az Én és én, meg az Irént követő A nagyon nagy őtől kezdve azonban elveszett a jóindulat, csak a prosztóság maradt. A sokak által nem kedvel Dumb és Dumber kettyó azért még megmutatta, hogy tudnak ők, ha akarnak (nem is beszélve a merőben más, három Oscar-díjjal jutalmazott Zöld könyvről.

A Tökös tekés egy kisiklott életű, egykori bowlingbajnokról szól (Woody Harrelson), akinek elvetemült riválisa ledaráltatja a karját, így onnantól kezdve roncsként tengeti az életét. Ám egy szép napon találkozik jóravaló, amish fickóval (Randy Quaid), a született bowling tehetséggel. Szárnyai alá is veszi rögvest.

A folytatásról egyelőre csak annyit tudni, hogy a szándék komoly, forgatókönyv még nincs, és a két Farrelly minimum producerként biztosan részt vesznek a munkában. Így természetesen még a színészek visszatéréséről is korai lenne bármit spekulálni, ám tekintve Randy Quaid az elmúlt másfél-két évtizedben elkövetett ámokfutását, sorozatos összeütközését a törvénnyel, valószínű, hogy ő nem fog visszatérni.

Zárásként pedig elevenítsük fel a Tökös tekés egyik legemlékezetesebb, egyben legtahóbb jelenetét:

(Forrás: Screenrant)