Folytatódhat az élőszereplős Aladdin

Meglepetés! Miután hatalmasat kaszál a Disney klasszikus Guy Ritchie által rendezett remake-je a világ mozipénztáraiban, a cég a folytatás lehetőségén gondolkodik.

Az Aladdin néhány hónappal a premierje után átlépte az egymilliárd dolláros jegybevételi határt világszerte elért eredményeit tekintve, és ezzel a második legjobb élőszereplős remake lett, ami a Disney-nél készült (az első A szépség és a szörnyeteg – azért nem Az oroszlánkirály, mert az nem élőszereplős, hanem animációs remake-nek számít).

Az egeres cégnek pedig egy ideje a pénz a legjobb barátja, szóval ez a mágikus szám arra indította őket, hogy elgondolkodjanak egy Aladdin 2-n. Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt, de a film producere, Dan Lin érdekes dolgokat nyilatkozott. „Amikor az Aladdint készítettük, a lehető legjobb filmet akartuk megcsinálni, amit csak tudtunk, aztán a nézőkre bíztuk, hogy eldöntsék, akarnak-e többet.

És határozottan állíthatom, hogy akarnak, hiszen

rengeteg rajongói levelet kaptunk, amiben az emberek arról számolnak be, hogy többször is megnézték a filmet: visszamentek miatta a moziba, hogy megmutassák a barátaiknak, családtagjaiknak.

Ezenkívül mi magunk is úgy érezzük, hogy van még mit elmesélni. (…) Nem árulhatok el túl sokat, de annyit állíthatok, hogy keressük a lehetőségeit, hogy milyen irányba vihetnénk tovább ezt a franchise-t” – mondta Lin.

A producer mellett egyébként korábban a film főszereplője, Mena Massoud is úgy nyilatkozott, hogy abszolút benne lenne egy második részben. Az eredeti, 1992-es rajzfilmnek is volt amúgy egy folytatása, az egészen rettenetes Aladdin és Jafar, ami 1994-ben jött ki, nem a mozikban, hanem rögtön videón. Szóval ha valóban készül második rész az élőszereplős remake-hez, drukkoljunk, hogy ne ezt vegyék alapul!


(via Collider)