Folytatódik a Breaking Bad

A készülő produkció a sorozat közvetlen folytatása lesz, de nem széria, hanem nagyjátékfilm.

A Netflixen debütáló alkotás ott veszi fel majd a fonalat, ahol a sorozat az ötödik évad végén lezárult: azaz Jesse Pinkman sorsát követhetjük, miután kiszabadul elrablói fogságából. A várható minőségre pedig jó garancia, hogy a forgatókönyvíró-rendező ugyanaz a Vince Gilligan lesz, aki a szériának az ötletgazdája volt.

A forgatás még ebben a hónapban elkezdődik Új-Mexikóban, azt viszont nem tudni, mikor lesz a premier. A Netflixen való bemutatkozás után a filmet az AMC-n is sugározzák majd, hiszen ezen a csatornán futott a Breaking Bad öt évada.

Forrás: AMC

 

Azt még nem közölték, hogy a Jesse-t alakító Aaron Paul mellett kik fognak még visszatérni a filmben is, de egy kiszivárgott stáblista szerint Bryan Cranston (Walter White), Krysten Ritter (Jane), Jonathan Banks (Mike), Jesse Plemons (Todd), Charles Baker (Skinny Pete), Matt Jones (Badger), Robert Forster (Ed), Tess Harper (Mrs. Pinkman) és Kevin Rankin (Kenny) is benne lesznek a folytatásban – néhányan nyilvánvalóan csak flashback-jelenetekben.

A gyógyíthatatlan rákja miatt a metamfetamingyártásba menekülő kémiatanár, Walter White sötét meséjét 2008 és 2013 között sugározták. Ez alatt az idő alatt összesen 148 különböző díjat nyert el, köztük 16 Emmyt. A filmes folytatás főszerepét alakító Aaron Paul maga három Emmy-díjat kapott, de a White-ot játszó, alakításával négy Emmyt érdemelt Bryan Cranston is ekkor ért pályája csúcsára.


(via Consequence of Sound)