Forog a magyar #metoo-film

Július 27-én kezdődik az Impromptu munkacímű nagyjátékfilm forgatása, Máté Gáborral a főszerepben.

Az Impromptu Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, ami a Filmalap Inkubátor Program keretében valósul meg, főszerepeit Máté Gábor mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Major Erik és Bodnár Lulu játsszák, további szerepekben pedig látható lesz Schell Judit, Szamosi Zsófia, Varga Mária és Láng Annamária is.

Máté Gábor, Bodnár Lulu és Major Erik. Forrás: Gulyás Nándor / Vertigo Média

 

A tervek szerint jövő tavasszal mozikba kerülő alkotás egy ifjúsági zenekarról szól, amely egy rangos zenei versenyre készül. A zenekar 18 éves szólistája, Dávid (Major) megsejti, hogy a hatvanéves karmesternek (Máté) viszonya van egy 13 éves csellista lánnyal (Bodnár), ezért nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy az idős karmester a fiú mentora, szinte pótapja.

Az Impromptu július 27-től 26 napig, augusztus végéig forog, többnyire budapesti helyszíneken, illetve a stáb néhány napra leköltözik Nyíregyházára és környékére is. A film rendezője, Nagy Zoltán Gothár Péter osztályában végzett filmrendező művész MA szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A rendező korábban többek közt az RTL Klub Reggeli című műsorában nyilatkozott a projektről, amiről elmondta: annak ellenére, hogy a sajtóban művét #metoo-filmként emlegetik, csupán véletlen egybeesésről van szó, hiszen ő a Weinstein-botrány hatására elinduló társadalmi mozgalom kezdeténél régebb óta dolgozik rajta.


(via Vertigo Média)