Forog Szabó Győző drogos sztorija

A sztár önéletrajzi írásán alapuló Toxikomában egy drogos alfahím és egy Istent játszó pszichiáter feszül egymásnak. A rendező Herendi Gábor.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 370 millió forint támogatást szavazott meg Herendi Gábor (Valami Amerika filmek, Magyar Vándor, Kincsem) új filmjére, mely Szabó Győző felkavaró őszinteségű önéletrajzi könyvéből, a Toxikoma: Tíz év drogvallomásaiból készül.

Forrás: Libri Kiadó

 

A mozi forgatása a héten indul, Molnár Áronnal Szabó Győző, Bányai Kelemen Barnával pedig Csernus Imre pszichiáter szerepében. Szabó Győző amellett, hogy a könyveredeti szerzője, executive producerként is részt vesz a munkálatokban.

„Az a közös vízió kristályosodott ki, hogy egy Whiplash- vagy Good Will Hunting-szerű buddy movie-t kell elmesélnünk a két főhős, a drogos alfahím és az Istent játszó pszichiáter egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról”

– mondta a filmről Illés Gabriella, producer.

„Szabó Győző Toxikoma című regénye különösen közel áll hozzám, hiszen a heroinizmusáról szóló személyes történetében magam is érintett vagyok.

A Valami Amerika forgatása előtt álltunk, amikor kiderült, hogy Zsámbéki Gábor, a Katona József Színház akkori igazgatója, ahhoz a feltételhez kötötte Győző filmbeli szereplését, ha hajlandó bevonulni és alávetni magát az elvonókúrának. Személyesen konzultáltam Csernus Imrével, hogy vajon Győző egy ilyen megpróbáltatás után hogy tud majd dolgozni. Dr. Csernus megnyugtatott, hogy Győzőnek a munka egyenlő lesz a gyógyulással, nyugodtan bízzak benne. Így is tettem” – emlékszik vissza Herendi Gábor rendező.

Szabó Győző, Illés Gabriella és Herendi Gábor. Forrás: Penziás Nikolett

 

„A film Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolatunk fejlődését fogja bemutatni. Ez a kapcsolat a végén egy nagyon jó barátsággá alakult.

Izgalmas munka előtt állunk, és bizonyára furcsa lesz majd az életem egy részéről szóló mozit végignézni.

Az pedig nagy öröm, hogy Molnár Áron személyében sikerült egy olyan színészt találni, aki rendkívül hasonlít a fiatalkori önmagamra: ezt rögtön észrevettem már az első közös színházi munkánk során” – mesélte Szabó Győző. A Toxikoma a tervek szerint 2020 novemberében kerül a mozikba.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)