Fullba nyomja a kretént Monica Bellucci démonhorrorja

Pedig nem paródiáról van szó, csak arról, hogy az ausztrál rendező imádja a régi VHS fantasy horrorok világát, gondolt egyet, és csinált magának egy saját példányt, ami nem a polcra került, hanem moziforgalmazásba.

A VHS menő. Mármint akkor menő, ha nem vesszük komolyan, ha azért szeretjük, ami, és a nyilvánvalóan kissé hibbant ausztrál filmrendező, Kiah Roache-Turner (Wyrmwood - A holtak útja) nyilvánvalóan imádja a régi idők csak videókazettán megjelent olcsó, erőszakban és gagyi effektekben fürdő horrorjait, hiszen mi másért csinált volna maga is pontosan ilyen filmet. Még a cím is ezt a korszakot, ezeket a filmeket idézi, mert őszintén szólva, mi másért nevezte volna el munkáját Nekrotronicnak? És milyen filmet várunk egy ilyen tökéletesen semmitmondó, tökéletesen gagyi és idióta címtől?

Hát, a most kijött előzetes alapján egy idióta filmet egy idióta főhőssel. Howard 'Howie' North ugyanis egy szippantóskocsin dolgozik a haverjával, ami finoman szólva sem az álommeló, és a haver állandóan a telefonján játszik. Ebből lesz a baj, mert egy új játékot letöltve a spanja telója belehúzza egy egészen különös világba, és egészen különös tulajdonságokkal ruházza fel. Egész konkrétan démonvadász lesz, és szükség is van rá, mert egy ördög démon – igen, tudom, itt a jelző és a főnév nem feltétlenül kompatibilis – feltöltötte magát az internetre, és az okostelefonokon keresztül gyűjt emberi lelkeket, amelyek segítésével legyőzhetetlenné válhat. Csakhogy van egy kicsi, de hatékony Necromancer csapat, akik a démonok ellen harcolnak, és Howie lehet az ő Neójuk. Vagy Pengéjük, nem is tudom hirtelen, mert a Necrotronic kapcsán egy sor film ugrik be.

Nyilván nem véletlenül, mert Kiah Roache-Turner, aki a forgatókönyvet öccsével, Tristannel közösen írta, és aki a démon szerepét egy ügyes húzással Monica Belluccira bízta - és erre azért még mindenki felkapja a fejét! – tobzódik a filmes utalásokban. És úgy általában véve is tobzódik mindenben: vérben, energianyalábokban, a testükből távozó lelkekben, vagyis egy cseppet sem fogja vissza magát, és ez adja a film legfőbb vonzerejét. Mert, ha ezt komolyan vette volna, akkor ez egy csapnivaló, kínos produkció lenne, de nem az. És remek a hirtelen szuperharcossá vált szippantókocsis srácot alakító Ben O’Toole is, meg mindenki más is, például David Wenham, aki a másik ismert név Bellucci mellett, és nagyon jó Caroline Ford, Tess Haubrich, Benedict Hardie és Epine Bob Savea is. Nem véletlenül volt oda a film a Torontói Filmfesztiválon, ahol a Midnight Madness szekcióban debütált – az viszont kisebb csoda, hogy Amerikában augusztus 8-től a mozikban is vetíteni fogják, és ha ott megy, talán valamelyik mozicsatorna hozzánk is elhozza.