Godzilla vs. Kong - Itt az irtózatos szörnyfilm előzetese!

Ha jól jön ki a lépés, az lesz az év egyik legnagyobb filmes durranása, a szörnyfilmek szörnyfilmje, mert King Kong és Godzilla nem valami cicaharcot vív. Persze a lépés nem jön ki mindig a legjobban...

Amikor annak idején a Legendary Entertainment a Warner Bros stúdióval karöltve belevágott a saját, úgy nevezett SzörnyVerzuma megépítésébe, akkor sokan csak csóválták a fejüket, hogy minek ez, mit lehet még kihozni az olyan régi klasszikusokból, mint Godzilla és King Kong. Aztán Gareth Edwards megmutatta, hogy igenis lehet mit kezdeni az óriásgyíkkal, mert a Godzilla (2014) nagyon erős kezdés volt, míg szerény véleményem szerint a Jordan Vogt-Roberts rendezte 2017-es Kong: Koponya-sziget (2017) a valaha készült egyik legjobb óriásszörny film lett, egy olyan King Konggal, aki tényleg lenyűgöző volt, és akit tényleg nem szabad felbosszantani. És már akkor tudtuk, hogy ez a két kolosszus a közeljövőben találkozni fog egymással, hiszen a stúdió jó előre belengette a Godzilla vs. Kongot, csak azt nem tudtuk, pontosan hogyan. Na, azt most sem tudjuk, de egy kicsit közelebb kerültünk az igazsághoz az első előzetessel.

Ahol kiderül, hogy az emberek foglyul ejtették Kongot, és egy böszme nagy hajón szállítják valahová – a szinopszis szerint segítenek neki megtalálni az igazi otthonát, de ez itt nagyon nem úgy néz ki, mint akinek éppen segítenek. Kiderül az is, hogy van egy bennszülött kislány, bizonyos Jia, akivel az óriásmajom valamiféle egészen különös kapcsolatban áll, és aki ott van vele a hajón, aztán előbukkan a hullámok közül Godzilla, aki dühös. Mit dühös, tombolt, és senki nem tudja miért, de tűzifát csinál a hatalmas csatahajókból, és szembekerül Konggal, mi pedig választ kapunk a legfontosabb kérdésre! Igen, ők ketten itt ugyanakkorák, amiben nincs sok logika, hiszen a korábbi filmek alapján – beleértve a közben kijött Godzilla II – A szörnyek királyát (2019) - az óriáshüllő úgy tízszer akkora, mint a majom -, de ha nem lennének ugyanakkorák, akkor mitől lenne izgalmas az összecsapásuk?

És előkerül pár másik őshüllő is, amik gyaníthatóan egyik „főhősnek” sem a kebelbarátai, és előkerül az előző részből Millie Bobby Brown, Ziyi Zhang, meg Kyle Chandler, illetve Alexander Skarsgård, Eiza González és Rebecca Hall, akikről még nem tudjuk, kicsodák, de egyelőre nem is ez a lényeg, hanem a bunyó, Kong és Godzilla összecsapása. Ami nyilván a rendkívülinek sajnos nem mondható előzetes fénypontja, és a jelek szerint Kong keményen állja a sarat, még Godzilla legendás kék atomsugara ellen is. És ezt a részt már nagyon várjuk, ahogy azt is, mit hoz ki az új rendező, Adam Wingard (Death Note) ebből az elkéepsztő alapanyagból és ebből a két filmes ikonból. Gyanítom, hogy mivel egyik lény sem eredendően rossz. hiszen mindkettő a természet őserejét képviseli, a vége valami olyasmi lesz, mint ami a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (2016) lényege volt: a játékidő háromnegyedében a címszereplők egymásra fenekednek, hogy a végén egy közös ellenséggel szemben lépjenek szövetségre.

A lényeg már most márciusban kiderül, akkor küldik a mozikba a Godzilla vs. Kongot, és ugyanekkor, egész pontosan március 26-án az HBO Maxon is nézhető lesz a film, a kérdés inkább az, mi hogyan fogjuk tudni megnézni. mert muszáj megnéznünk!