Gondoltad volna? A Harcosok klubja karrierje borzalmasan indult

Brad Pitt egy podcastben mesélt a kultfilm velencei premierjéről, amin ő maga betépve vett részt.

Habár ma már mindenkinek van legalább egy ismerőse, akinek van egy Harcosok klubja poszter a falán, az alkotás pedig egyértelmű kultklasszikussá nemesült, amikor 1999. szeptember 10-én sor került a világpremierre a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, David Fincher műve elég jeges fogadtatásban részesült.

A film egyik sztárja, Brad Pitt a napokban újraélte a borzalmat, amikor felidézte az eseményeket Marc Maron híres WTF podcastjében. Bár a jelek szerint Pitt és kollégája, a Harcosok klubja másik főszereplője, Edward Norton már számíthatott rá, hogy a finnyás fesztiválközönség nem lesz vevő a mű gyilkos humorára, mert megtették a szükséges óvintézkedéseket, hogy legalább valaki nevessen.

„A Velencei Filmfesztiválon volt a premier, egy éjféli vetítés keretében. Valamiért úgy gondoltuk, jó ötlet lesz elszívni kezdés előtt egy jointot. Akkor még nem tudtuk, hogy közvetlenül a fesztiválizgató melletti páholy lesz a miénk. Amikor a film elkezdődött, és jöttek az első poénok, néma csend fogadta őket.

Még egy vicc, továbbra is síri csend és hullaszag. Persze feliratos volt a film, és hát nem mindent lehetett rendesen lefordítani, de akkor is. De minél kínosabbá vált az egész, Edward és én annál vidámabbak lettünk. Féktelen nevetésben törtünk ki.

Szóval ja, mi lettünk azok a s*ggfejek, akik hátul röhögnek a saját poénjaikon. És persze mi voltunk az egyetlenek, akik egyáltalán nevettek”

– mesélte a színész, aki remélhetőleg hamarosan egy Oscar-jelöléssel vigasztalódhat (az Akadémia január 13-án jelenti be a nomináltakat, és Pittnek is kinéz egy jelölés a Volt egyszer egy… Hollywoodért).


(via Uproxx)

címlapfotó: Brad Pitt és Edward Norton 2015 januárjában, Los Angeles-ben. Fotó: Kevin Winter/Getty Images for AFI