Gőzerővel forog San Franciscóban a Mátrix 4, rajongói lesifotók és videók is készültek róla!

Keanu Reeves nem egy napszemüveges, kölyökképű papnak néz ki a folytatásban.

Elstartolt a Mátrix 4 forgatása San Franciscóban, a franchsie rajongói pedig máris elárasztották a netet a lesifotóikkal és a videóikkal! Érdekes módon azonban az örökifjú Keanu Reeves ezúttal nem úgy néz majd ki Neóként, mint a régi trilógia hol földig érő bőrkabátot hol reverendát viselő, napszemüveges, kölyökképű papnövendéke, hanem átmentette inkább ide is a John Wick-filmes fizimiskáját, a hosszú hajat és a körszakállat. Erre valószínűleg azért volt szükség, hogy érzékeltessék a nézőkkel: a Mátrix világában is eltelt már 21 év a kultikus első rész óta!

Carrie-Anne Moss viszont semmit sem változott a képek tanúsága szerint 1999 óta (lásd a lenti képeket): feltesz majd egy napszemüveget, belebújik valami fekete hacukába, és máris ő lesz ismét Trinity!

Keanu Reeves ezzel a kissé leharcolt utcai szettjével úgy néz ki kávékortyolgatás közben, mit egy szerencsétlen sorsú budapesti hajléktalan, aki forró teával akar felmelegedni a Blaha Lujza téri ételosztáson:

A videókon feltűnő, élénk hajú nő nem más, mint a Mátrix-trilógia egyik rendezője, Larry Wachowski, aki időközben nemet és nevet váltott, a Mátrix 4-et ugyanis már Lana Wachowski néven jegyzi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@chames_the_iii video ig story #keanureeves #keanu #matrix4

Keanu Reeves TheClub (@keanu_theclub) által megosztott bejegyzés,

Lana testvéréből, a Mátrix-trilógia társrendezőjéből, Andy Wachowskiból időközben Lilly Wachowski lett – ő azonban már nem vesz részt az új rész munkálataiban. Benne lesz viszont a filmben Keanu Reeves Carrie Anne-Moss mellett Jada Pinkett Smith és Lambert Wilson (ők Niobét és a merovingit alakították a régi részekben), valamint az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris, a Trónok harcából ismerős Jessica Henwick, a híres mexikói színésznő, Eréndira Ibarra és India legismertebb énekese és szépségkirálynője, Priyanka Chopra Jonas, aki 2018 óta Nick Jonas, a Jonas Brothers egyik tagjának férje, és a Trónok harca-sztár Sophie Turner sógornője.

Arról viszont továbbra is csak találgatunk, mit fog csinálni ez az impozáns szereplőgárda az új részben, a rajongók pedig már vadabbnál vadabb konteókat gyártanak: a Mátrix 4 össze lesz gyúrva Keanu Reeves másik népszerű franchise-ával, a John Wickkel, Morpheusról pedig kiderül, hogy igazából végig a gonoszok oldalán állt, ezért Neo, miután útba igazította az új Kiválasztottat, Trinityvel visszautazik az időben, és még fiatal korában fenéken billenti a rossz útra tévedő Morpheust. Az igazság azonban majd csak 2021. március 21-én fog kiderülni. (via Movieweb)