Gwyneth Paltrow okozta Weinstein bukását?

Az újságírók szerint, akik két évvel ezelőtt lerántották a leplet a szexuális ragadozó producer sötét ügyeiről, a sztár volt a legfontosabb forrásuk.

Az egyik cikk, ami elindította a Harvey Weinstein bukásához vezető folyamatot, a 2017. október 5-én a New York Timesban Jodi Kantor és Megan Twohey tollából megjelent leleplező írás volt. A két szerző most kiadott egy könyvet She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement címmel, és ebben azt állítják, Gwyneth Paltrow volt az, aki ugyan nem merte névvel vállalni a nyilatkozatát, de az egyik legelső és legfontosabb forrásuk volt: nemcsak arról számolt be, hogy őt magát milyen szexuális zaklatás érte a filmmogul részéről, de megpróbált más áldozatokat is bátorítani, hogy megszólaljanak.

Kanto és Twohey a Today Show-ban is megjelentek, és nyilatkoztak. „Gwyneth volt éppenséggel az egyik első olyan ember, aki felvette a telefont, és elszánta magát, hogy segítse a nyomozásunkat.

Még olyan körülmények között is, amikor arra kényszerült, hogy a fürdőszobában bujkálva beszéljen velünk, mert Harvey Weinstein túl hamar állított be az általa rendezett partira”

– mondták.

Forrás: Dave Benett / Getty Images

 

A színésznő Weinstein cégének számos filmjében szerepelt (a Szerelmes Shakespeare-ért Oscart is kapott), a botrány kirobbanásakor pedig a következőképpen nyilatkozott a producerről. „Csak egy kölyök voltam. Szerződésem volt, teljesen lefagytam.” Arról is beszámolt, hogy miután annak idején akkori barátja, Brad Pitt konfrontálódott miatta a producerrel, azt gondolta, az ki fogja rúgni.

A botrány miatt megbukott Harvey Weinstein – akit először kirúgtak a saját cégéből, hamarosan pedig tárgyalják az ügyét, olyan vádpontokkal, mint nemi erőszak, szexuális visszaélés, zaklatás és kényszerítés – képviselőjén keresztül tagadta, hogy bármire kényszerítette volna Gwyneth Paltrow-t. Szerinte a sztár egy hollywoodi színészdinasztiából érkezett, az apja csúcsproducer, az anyja híres színésznő, keresztapja pedig maga Steven Spielberg, így nem hihető, hogy meg lett volna zsarolható a színészi karrierje tönkre tételével.


(via The Guardian)