Gyerekfilmek a hosszú hétvégére!

Disney és/vagy Pixar szuperprodukció ugyan nem jutott a kinyújtott hétvégére, de jön a nagy kutya és a kis fiú történetének új része, a herceg, akit minden lány szeret, és visszatér Szaffi is!

Belle és Sébastien 3 - Mindörökké barátok

Belle és Sébastien története a mostani, harmadik résszel lezárul. A trilógia befejező epizódjában Sébastien már tizenkét éves, pireneusi hegyi kutyája, a hófehér Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak, és máshol kezdenének új életet. Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat, amit annyira szeret – nyilván másként lenne, ha az öreget nem a nagyszerű Tchéky Karyo játszaná. Eközben feltűnik Belle régi gazdája, egy utolsó gazfickó, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A fiúnak mindent meg kell tennie, hogy megvédje otthonát és négylábú barátait.

Bűbáj herceg és a nagy varázslat

Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, és ő rendkívüli módon élvezi ezt a helyzetet, nem úgy, mint a királyság férfi lakossága. Csakhogy minden jóban van valami rossz: ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik. Ezt pedig ő is tudja, és el kell döntenie, kit válasszon az érte epekedő hölgyek közül. És naná, hogy pont abba zúg bele a beképzelt, tökkel ütött herceg, akire nem hat a bűbáj, de pont itt kezdődnek a kalandok.

Dargay Attila nagyszerű meséje újra a mozikba kerül, és a Magyar Film Napján, április 30-án premier előtt is vetítik. A XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. Közbeszól azonban a háború, és Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered, amire persze másnak is fáj a foga.