Gyilkossággal vádolják az Amerika Kapitány egyik színészét

A film egyik mellékszerepét alakító Mollie Fitzgerald állítólag saját édesanyját ölte meg.

Fitzgeraldot kedden tartóztatták le, és meg is vádolták másodfokú gyilkossággal (ez a magyar jogrendben nagyjából a hirtelen felindulásból elkövetett emberölésnek felel meg). 500 ezer dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezhetne, de nem valószínű, hogy rendelkezésére állna egy ekkora összeg, a színésznő ugyanis nem számít éppen foglalkoztatott vagy sikeres filmesnek.

Mollie Fitzgerald rabosítási fotója. Forrás: Johnston County Sheriff's Office

 

A 38 éves Fitzgerald – aki az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban a Stark Girl nevű karaktert alakította, és ő volt a rendező, Joe Johnston asszisztense is – saját édesanyját, a 68 éves Patricia Fitzgeraldot késelte halálra. Az incidens a Kansas államban található Olathe városában, az áldozat otthonában történt, még december 20-án, amikor az idős asszony éppen nagy pakolásban volt, mert úgy volt, hogy visszaköltözik Kansas Citybe.

„Az, hogy a része lehettem ennek a produkciónak, életem egyik legnagyobb élménye volt”

– nyilatkozta annak idején, még 2011-ben Mollie Fitzgerald az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló kapcsán. Ha valamilyen rejtélyes oknál fogva megúszná a gyilkosságot, a nő valószínűleg akkor sem játszhatna többet Amerika Kapitány filmben, mivel SPOILER! Chris Evans karakterét a Bosszúállók: Végjátékban kiírták a Marvel mozis univerzumából.


(via Consequence of Sound)