Gyilkossággal vádolt lányát próbálja megmenteni Matt Damon

A Spotlight: Egy nyomozás részletei forgatókönyvéért Oscar-díjjal jutalmazott Tom McCarthy filmjében, amelyben Abigail Breslinnel játszik együtt. Itt az előzetes!

Hihetetlen, de McCarthy a 2015-ös alkotás óta nem jelentkezett drámai művel (csak egy gyerekfilmje jött ki tavaly Timmy Failure: Mistakes Were Made címmel, illetve a 13 okom volt című sorozatba rendezett két epizódot), szóval a Stillwatert elég nagy várakozás előzi meg: mi is beválogattuk 10 rendező, akinek alig várjuk az idei filmjét című összeállításunkba.

A valóban megtörtént Amanda Knox-esetre (az amerikai diáklányt egyik Erasmus-os lakótársa megölésével vádolták az olasz hatóságok, pedig ártatlan volt) emlékeztető sztori szerint

egy oklahomai férfi (Damon) Marseilles-be utazik, mivel lányát (Breslin) gyilkosság vádjával letartóztatták.


Az elszántan küzdő férfi megismerkedik egy helyi nővel, aki segít neki, de ezt leszámítva sokkal több az akadály, amit le kell küzdenie – az előzetes alapján ráadásul mintha valamiféle összeesküvésről lenne szó, és úgy tűnik, kutakodása végén az apa nem sok jóra számíthat.

„Ez egy intim, karaktervezérelt sztori, amiben azonban sokkal több is van. Nagyon szép helyen forgattunk. A Focus Features (a film forgalmazója) nagyon akarta, hogy az emberek moziban lássák, amivel én is egyet tudtam érteni.

Nem sietünk sehova, idén is ugyanolyan jó lesz a bemutató, mint tavaly lett volna”

– nyilatkozta McCarthy nemrégiben arról, hogy a Stillwater tavaly őszi premierjét el kellett halasztani a koronavírus miatt. Így július 30-án lesz az amerikai bemutató – a magyarországiról sajnos még nincsenek hírek.


(via IndieWire)