Gyönyörű Luc Besson új sci-fijének végső előzetese

A Valerian és az ezer bolygó városa igazi kalandos űroperának ígérkezik, páratlan látványvilággal.

A kiszámítható, konzerv hollywoodi látványvilág után igazi felüdülés és szemet gyönyörködtető Luc Besson közelgő sci-fijének, a Valerian és az ezer bolygó városának új, a júliusi 21-i bemutató előtti (elvileg) utolsó előzetese. Ha létezik egyáltalán olyan kifejezés, hogy "nagyon francia", akkor ez az. És ez jó ám. Így kell kinéznie egy tisztességes űroperának: nem sablonokból építi fel a világát, hanem teljesen elrugaszkodik, és egészen különleges elegyet hoz létre. 

 

 

Besson filmje a Pierre Christin és Jean-Claude Mézières Valérian et Laureline című klasszikus képregénysorozata alapján készült. A két címszereplő különleges ügynök elsősorban a 28. században tevékenykedik, de az időutazásra is képesek. Az első történetük 1967-ben jelent meg a francia Pilote magazinban, és egészen 2010-ig számtalan kalandjuk jelent meg. És ez a film legnagyobb veszélye is, mert az évtizedek alatt sokan merítettek a sorozatból, egy bizonyos George Lucas például szinte változtatás nélkül emelt át elemeket a Csillagok háborújába (erről később bővebben is írunk majd). És ezek után az eredeti feldolgozása tűnhet majd nyúlásnak és elkoptatottnak - ahogy az a John Carterrel is történt, aminek a regényeredetije először (folytatásokban) 1914-ben jelent meg.

A címszerepben Dane DeHaant és Cara Delevingne-t láthatjuk, mellettük feltűnik még Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman, Rutger Hauer és Rihanna is. 

 

 

Hé, te Luc! El ne merészeld szúrni! Muszáj, hogy jó legyen.