Gyönyörű Luc Besson új sci-fijének végső előzetese

  • Lakatos István

A Valerian és az ezer bolygó városa igazi kalandos űroperának ígérkezik, páratlan látványvilággal.

A kiszámítható, konzerv hollywoodi látványvilág után igazi felüdülés és szemet gyönyörködtető Luc Besson közelgő sci-fijének, a Valerian és az ezer bolygó városának új, a júliusi 21-i bemutató előtti (elvileg) utolsó előzetese. Ha létezik egyáltalán olyan kifejezés, hogy "nagyon francia", akkor ez az. És ez jó ám. Így kell kinéznie egy tisztességes űroperának: nem sablonokból építi fel a világát, hanem teljesen elrugaszkodik, és egészen különleges elegyet hoz létre. 

 

 

Besson filmje a Pierre Christin és Jean-Claude Mézières Valérian et Laureline című klasszikus képregénysorozata alapján készült. A két címszereplő különleges ügynök elsősorban a 28. században tevékenykedik, de az időutazásra is képesek. Az első történetük 1967-ben jelent meg a francia Pilote magazinban, és egészen 2010-ig számtalan kalandjuk jelent meg. És ez a film legnagyobb veszélye is, mert az évtizedek alatt sokan merítettek a sorozatból, egy bizonyos George Lucas például szinte változtatás nélkül emelt át elemeket a Csillagok háborújába (erről később bővebben is írunk majd). És ezek után az eredeti feldolgozása tűnhet majd nyúlásnak és elkoptatottnak - ahogy az a John Carterrel is történt, aminek a regényeredetije először (folytatásokban) 1914-ben jelent meg.

A címszerepben Dane DeHaant és Cara Delevingne-t láthatjuk, mellettük feltűnik még Clive Owen, Ethan Hawke, John Goodman, Rutger Hauer és Rihanna is. 

 

 

Hé, te Luc! El ne merészeld szúrni! Muszáj, hogy jó legyen.

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu