Gyűrűk Ura-film a Beatlesszel? Majdnem megtörtént

Lennon lett volna Gollam, McCartney Frodó – csak sajnos Tolkiennek nem annyira tetszett az ötlet.

A dolog ugyan nem most derült ki, de az elfeledett témát a napokban vette újra elő egy Louis Theroux nevű brit dokumentumfilmes, aki Twitter-oldalán osztotta tovább a Quite Interesting bejegyzését. „A Beatles akart csinálni egy Gyűrűk Ura-filmet, amiben John Lennon lett volna Gollam. De Tolkien nem engedte” – olvasható az érdekes adat, amivel kapcsolatban Theroux feltette a kérdést követőinek, hogy vajon tényleg igaz-e.

A filmes egyik követője nem is késlekedett sokáig a válasszal, és további adalékokkal egészítette ki az értesülést. Szerinte a legendás zenekar tagjai fel is vették a kapcsolatot Stanely Kubrickkal, hogy ő rendezze meg az adaptációt. Erről állítólag maga McCartney is beszélt A Gyűrűk Ura-trilógia rendezőjének, Peter Jacksonnak.

A jólértesült twitterező azt is elárulta, hogy amennyiben valóban megvalósult volna a Beatles hatvanas évekbeli verziója, Lennon Gollamja oldalán Paul McCartney játszotta volna Frodót, Ringo Starr lett volna Samu, George Harrison pedig Gandalf.

Forrás: BIPs / Getty Images

 

„Ez John projektje volt, de akkoriban még J.R.R. Tolkiennél voltak a filmes jogok, és neki egyáltalán nem tetszett az ötlet, hogy a Beatles adaptálja a művét, szóval lefújta az egészet.

Pedig biztos írtak volna pár jó dalt bele”

– mesélt a hihetetlen sztoriról Peter Jackson még 2002-ben egy wellingtoni újságnak.

Ők is pont négyen vannak. Forrás: InterCom

 


(via NME)