Hajmeresztő elméletek találgatják, ki lehet a Star Wars IX titokzatos új szereplője

A Zorri Blisst alakító Keri Russel közös jelenetben játszik Mark Hamillal, és rögtön megindultak a találgatások.

Nemrégiben mi is megírtuk, hogy J.J. Abrams olyan finálét szán az új Star Wars-trilógiának, amitől még az is ledobja a haját, akinek nincs. Természetesen megkezdődtek a találkozások, és a legújabb teória középpontjában a Skywalker-saga vadiúj karaktere, Zorri Bliss áll, akit Keri Russel (The Americans, magyar címén Foglalkozásuk: amerikai) alakít – a forgatás közeli források szerint ugyanis Mark Hamillal közösen vettek fel vele jeleneteket.

Óriási felzúdulást keltett (mint oly sok más), amikor Luke Skywalker meghalt Az utolsó Jedik végén. Azt tudjuk, hogy az idős Jedi mester visszatér az új epizódban, valószínűleg szellemként, ahogy azt a mesterei is tették, de abban biztosak lehetünk, hogy – rajongói nyomásra – a története még korántsem ért véget. 

Forrás: Vanity Fair

 

A találgatások szerint Zorri nem más, mint Luke lánya. A Disney-éra kezdetével eltörölt, képregények, regények és játékok által kiépített, korábbi Extended Universe-ben, ami most Legendák gyűjtőnév alatt fut, Luke megházasodott, sőt, fia is született. A jelenlegi kánon azonban több mindent átemelt a korábbi történetekből (például Thrawn főadmirálist), bár a legtöbb puszta ötlet, motívum, de mégsem tűnik elrugaszkodott ötletnek, hogy az élete végén a porgok között tengődő Jedi mester korábban családot alapított.

De Zorri ha mégsem a lánya, a karakter nyilvánosságra hozott  Boba Fett-típusú öltözéke alapján egy fejvadász, aki Luke megbízásából rejtette el Rey-t a Jakkun. A kislány élete ugyanis veszélyben volt, méghozzá valamilyen Palpatine-nal kapcsolatos dolog miatt, és azt már bizonyosan tudjuk, hogy a Birodalom Császára visszatér a Skywalker korában. Ezzel, Az utolsó Jedikben elhangzottakkal szemben kiderülhet, hogy Rey talán Luke (másik) lánya, netán magának, az egykori Uralkodónak a rokona. 

December 19-én kiderül, mi igaz mindebből, bár addig még garantáltan több tucatnyi elméletet fognak kiagyalni a töprengő rajongók.

(Forrás: Independent)