Halálosan megfenyegették a dühös Star Wars-fanok Az utolsó Jedik rendezőjét

Mark Hamill nem érti ezt az elemi erejű gyűlöletet, és örül, hogy A Birodalom visszavág idején még nem volt internet és ennyi troll. Heti Star Wars-hírösszefoglaló.

Hónapokkal vagyunk Az utolsó Jedik premierje után, mégis még mindig annyi hír, pletyka és érdekesség jelenik meg Csillagok háborúja-fronton, hogy alig győzzük kapkodni a fejünket. Igaz, ehhez a nagy hype-hoz is nagyban hozzájárul, hogy májusban kerül mozikba az idei grandiózus Star Wars-film, a Solo, aminek nem is árt a hírverés, mert állítólag már a Lucasfilmnél is előre eltemették... No de lássuk inkább, mit nyilatkozott az interjúmániás Mark Hamill és Rian Johnson ezen a héten!

  • Rian Johnsont halálosan megfenyegették a Star Wars-rajongók! Legalábbis annak a maroknyi, nagyhangú kisebbségnek a tagjai, akiknek Az utolsó Jedik még annyira sem tetszett, mint az 1999-es Baljós árnyak. Ez a gyűlölet még magát a rendezőt is meglepte: tisztában volt ugyan azzal, hogy képtelenség lesz minden Star Wars-rajongó kedvére tenni, de ez az elemi erejű utálat saját bevallása szerint nagyon megmérgezi a napjait. Johnson persze azzal nyugtatja magát, hogy a neki online elküldött negatív vélemények 90 százaléka ugyan nem túl kedves üzenet, de megszívlelendő dolgokat írtak le benne. A levélírók maradék 10 százalékának viselkedése miatt azonban komolyan aggódik a rendező, mivel nem volt felkészülve erre a fajta elemi erejű dühöngésre egy olyan dologgal kapcsolatban, ami számára jelenleg a világon a legfontosabb. Kicsit talán meg is könnyebbült amiatt, hogy végül nem neki kell folytatnia a klasszikus Star Wars-filmeket, és a IX. epizódot végül J.J. Abrams fogja megrendezni. Johnson pedig tiszta lappal indulhat egy vadonatúj, a korábbi filmek cselekményeihez csak alig-alig kötődő Star Wars-trilógiával. (via Uproxx)
  • Mark Hamill szintén sorban adja az interjúkat Az utolsó Jedik premierje óta. A film azóta kijött dvd-n és bluray-en, megismerhettük a kivágott jeleneteket is, így a 66 éves sztár újra reflektorfénybe került. Most például annak örül, hogy anno A Birodalom visszavág idején még nem volt internet, és a közösségi médiában megjelenő nézői kommentjek még nem tudták eldönteni egy-egy blockbuster sorsát. Szerinte ugyanis a Birodalom elég rendhagyó Star Wars-folytatás volt, amiért bizony ugyanúgy megkapták volna a magukét, mint most Az utolsó Jedik miatt. Hamill nagyon vicces kamuüzeneteket és korabeli trollkommenteket képzelt el: „Miért kellett idétlen dohányzóasztalt csinálni Han Solóból a film végén? Levágtátok Luke kezét, ráadásul kiderül, hogy Vader az apja?!? Nagyon nincs ez így jól!” Hamill szerint a régi trilógia óta nagyot fordult a világ, és ma már házhoz szállítják neked a gyűlölködést, az otthonodban, kényelmesen hátradőlve olvasgathatod a legdurvább személyeskedéseket és sértéseket. A színész egy kicsit azon is kiakadt, hogy a Star Wars-rajongók valamiért azt hiszik, mindannyian Lucasfilm-részvényesek, mindenbe bele akarnak szólni, az új filmek rendezői pedig a gonosz vállalatvezetők a szemükben, akik tönkre akarják tenni a céget, miután jól megszedték magukat. Ugyanakkor megérti, ha valaki Az utolsó Jedikre azt mondja, a film megerőszakolta a gyerekkorát, hiszen ő maga is szóvá tette korábban, hogy nem minden produceri és rendezői döntéssel értett egyet, de már nagyon bánja, hogy ennek hangot adott a médiában. (via Movieweb)
  • Daisy Ridley-nek J.J. Abrams már felvázolta a Star Wars IX forgatókönyvét, így a színésznő izgatott üzenetben tudatta John Boyegával, hogy a karaktereik, Rey és Finn újra együtt lesznek láthatóak a következő részben. Az ébredő Erőben ugyanis sok közös jelenetük volt (a romantikusabb alkatú nézők szerint már mintha szerelmi szál is kezdett volna kibontakozni közöttük), ám a 8. részben nem találkoztak, Finn ugyanis az új női főszereplővel, Rose-zal próbálta elősegíteni egy kaszinóbolygón akciózva az Ellenállás ügyét. (via Geektyrant)
  • Simon Pegg (aki a Reyt dolgoztató űrlényt, Unkar Pluttot alakította Az ébredő Erőben) több interjút is adott a napokban Star Wars-témában. A Happy Sad Confused podcastben például arról beszélt, hogy Az utolsó Jedik szerinte eléggé ellentmond a 7. résznek amiatt, hogy csak ebben derült ki: Rey szülei alkoholista roncsvadászok voltak, akik egy üveg piáért adták el szegény lányt Unkar Pluttnak. A Jakku bolygó modern rabszolgatartójának ezek szerint ismernie kell Rey igazi apját és anyját – csakhogy erről Simon Pegg nem tudott, pedig elég sokat segített a Lucasfilmnek a karakter kidolgozásában. Többek között ő találta ki azt a jelenetet is, amiben Csubakka egy kocsmai vitában kitépi Unkar Plutt karját, csak ezt sajnos végül kivágták a filmből. Erről Stephen Colbert showműsorában beszélt részletesen. (via Movieweb)
  • Sokan belelkesedtek a Solo-filmhez kijött, új videó láttán, mivel az eredeti Csillagok háborúja kantinos jelenetét felidéző, játékbarlangos jelenetben sok-sok vicces űrlény tűnt fel. Végül persze kiderült, hogy korai az öröm, mert ez csak a Denny's étteremlánc Star Wars-őrületet meglovagoló reklámja. A szabakk játékot játszó, fiatal Han Solót és Lando Calrissiant itt lehet megnézni. (via Geektyrant)
  • A szóló Solo-film nemcsak új reklámszpotot kapott, de a Denny's-reklámkampányból az is kiderült, hogy ebben a filmben lesz a Star Wars-filmek legidiótább nevű szereplője: Therm Scissorpunch, azaz Forró Ollóütés! (via Movieweb)

Check out Val, Therm Scissorpunch, and Moloch! #soloastarwarsstory #starwars

Jason Ward (@makingstarwars) által megosztott bejegyzés,