Hamarosan elárasztanak minket a magyar filmek

Rekord számú filmet neveztek az 5. Magyar Filmhétre.

A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén április 22. és 27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. A filmes versenyként is működő eseményre pedig minden eddiginél több, hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak az alkotók.

A február 1-jén lezárt nevezési határideig a 2018. január 1. és december 31. között mozi- és televízióforgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni, a következő kategóriákban: nagyjátékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. Egy alkotó több művel is jelentkezhetett.

A nevezések értékelése jelenleg is tart, de annyit már most tudni lehet, hogy az áprilisi filmhéten minden olyan alkotást megnézhet majd a közönség a budapesti Corvin moziban, amely eleget tett a nevezési feltételeknek.

Testről és lélekről. Forrás: Mozinet

 

A tavaly megrendezett 4. Magyar Filmhéten a Testről és lélekről tarolt (legjobb nagyjátékfilm, legjobb rendező, legjobb forgatókönyvíró, legjobb női főszereplő, legjobb női mellékszereplő), a tévés kategóriában pedig az Árulók kapta a legtöbb elismerést. Díjazták ezenkívül az Egy nő fogságban című dokumentumfilmet, a legjobb közönségfilmként a Kincsemet és a Földiek című kisjátékfilmet is.