Hamarosan forog Leonardo DiCaprio új filmje

A sztár nagy fába vágta a fejszéjét: az Akira című kultikus animéből készít élőszereplős remake-et.

Az 1988-as Otama Katsuhiro-klasszikusból (amit az alkotó saját mangasorozata alapján írt és rendezett) forgatandó új alkotásnak DiCaprio lesz az egyik producere, rendezője pedig az új-zélandi Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök). A forgatás teljes egészében (azaz mind a 71 forgatási nap) Kaliforniában zajlik majd, mivel a produkció hatalmas összegű adójóváírást (18,5 millió dolllárt) kapott az államtól, a Kaliforniai Filmbizottság Film & TV Tax Credit Program 2.0 nevű programjának keretében.

Az eredeti Akira. Forrás: Odeon

 

Hogy a forgatás pontosan mikor kezdődik, azt még nem tudni, de a támogatás feltétele, hogy a munkát a(z április 2-i) bejelentéshez képest 180 napon belül el kell kezdeniük. A gyártó stúdió, a Warner Bros. egyik vezetője, Ravi Mehta mindenesetre kifejtette, hogy a kaliforniai forgatás az adójóváíráson kívül is kapóra jön a számukra, hiszen itt vannak a legprofibb filmes szakemberek, továbbá a helyszínek széles választékából válogathatnak, és a kiszámítható időjárás, az állandó napsütés is a kezükre játszik.

A(z új változat szerint a) távoli jövőben, 2060-ban Tokióban játszódó sztoriból egyébként már a kilencvenes években terveztek élőszereplős verziót forgatni a Sonynál, de elvetették a projektet, mert túl magas lett volna a költségvetése. Az Akira-remake-nek azonban a Warnernél is elég mostoha sors jutott: miután 2011 októberében zöld utat kapott, nem sokkal később, 2012 januárjában negyedik alkalommal is felfüggesztették a munkálatait, itt is büdzséproblémák miatt.

Az évek során a projekthez számos rendezőt kapcsoltak (Jaume Collet-Serra, Albert Hughes, Justin Lin, Daniel Espinosa, David F. Sandberg, Jordan Peele, George Miller), ahogy számos sztár neve is felmerült a főbb szerepekre Justin Timberlake-től, Michael Fassbendertől, Chris Pine-tól, Joaquin Phoenixtől, Keanu Reevestől és Garrett Hedlundtól kezdve (Kaneda)

Ezra Milleren, Robert Pattinsonon, Emile Hirsch-en, Paul Danón, Andrew Garfieldon, James McAvoyon, Charlie Hunnamen, Zac Efronon, Richard Maddenen, Rami Maleken, Alden Ehrenreich-on és Logan Marshall-Greenen át (Tetsuo)

Keira Knightley-ig, Freida Pintóig, Rooney Maráig, Abbie Cornish-ig, Blake Lively-ig, Kristen Stewartig és Mila Kunisig (Kei). A filmet így jó előre el is könyvelték rasszista alkotásnak (hiszen a fehér bőrű színészek japán karaktereket játszanának), de Taika Waititi legutóbb azt állította, hogy ismeretlen ázsiai színészekkel fognak forgatni.


(via NME)