Hamarosan forog Leonardo DiCaprio új filmje

  • PORT.hu

A sztár nagy fába vágta a fejszéjét: az Akira című kultikus animéből készít élőszereplős remake-et.

Az 1988-as Otama Katsuhiro-klasszikusból (amit az alkotó saját mangasorozata alapján írt és rendezett) forgatandó új alkotásnak DiCaprio lesz az egyik producere, rendezője pedig az új-zélandi Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök). A forgatás teljes egészében (azaz mind a 71 forgatási nap) Kaliforniában zajlik majd, mivel a produkció hatalmas összegű adójóváírást (18,5 millió dolllárt) kapott az államtól, a Kaliforniai Filmbizottság Film & TV Tax Credit Program 2.0 nevű programjának keretében.

Az eredeti Akira. Forrás: Odeon

 

Hogy a forgatás pontosan mikor kezdődik, azt még nem tudni, de a támogatás feltétele, hogy a munkát a(z április 2-i) bejelentéshez képest 180 napon belül el kell kezdeniük. A gyártó stúdió, a Warner Bros. egyik vezetője, Ravi Mehta mindenesetre kifejtette, hogy a kaliforniai forgatás az adójóváíráson kívül is kapóra jön a számukra, hiszen itt vannak a legprofibb filmes szakemberek, továbbá a helyszínek széles választékából válogathatnak, és a kiszámítható időjárás, az állandó napsütés is a kezükre játszik.

A(z új változat szerint a) távoli jövőben, 2060-ban Tokióban játszódó sztoriból egyébként már a kilencvenes években terveztek élőszereplős verziót forgatni a Sonynál, de elvetették a projektet, mert túl magas lett volna a költségvetése. Az Akira-remake-nek azonban a Warnernél is elég mostoha sors jutott: miután 2011 októberében zöld utat kapott, nem sokkal később, 2012 januárjában negyedik alkalommal is felfüggesztették a munkálatait, itt is büdzséproblémák miatt.

Az évek során a projekthez számos rendezőt kapcsoltak (Jaume Collet-Serra, Albert Hughes, Justin Lin, Daniel Espinosa, David F. Sandberg, Jordan Peele, George Miller), ahogy számos sztár neve is felmerült a főbb szerepekre Justin Timberlake-től, Michael Fassbendertől, Chris Pine-tól, Joaquin Phoenixtől, Keanu Reevestől és Garrett Hedlundtól kezdve (Kaneda)

Ezra Milleren, Robert Pattinsonon, Emile Hirsch-en, Paul Danón, Andrew Garfieldon, James McAvoyon, Charlie Hunnamen, Zac Efronon, Richard Maddenen, Rami Maleken, Alden Ehrenreich-on és Logan Marshall-Greenen át (Tetsuo)

Keira Knightley-ig, Freida Pintóig, Rooney Maráig, Abbie Cornish-ig, Blake Lively-ig, Kristen Stewartig és Mila Kunisig (Kei). A filmet így jó előre el is könyvelték rasszista alkotásnak (hiszen a fehér bőrű színészek japán karaktereket játszanának), de Taika Waititi legutóbb azt állította, hogy ismeretlen ázsiai színészekkel fognak forgatni.


(via NME)

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás