Hamarosan jön a magyar horror

Befejeződött a Post Mortem című kísértetfilm forgatása. Az alkotók most – Bergendy Péter rendező, az Állítsátok meg Terézanyut! révén ismert direktor vezetésével – elvonulnak a sötét vágószobába…

A közvetlenül az I. világháború és a spanyolnáthajárvány után egy kísértetjárta magyar faluban játszódó alkotás forgatása a hétvégén zárult. A sztori szerint a szóban forgó vidékre érkezik Tomás, a post mortem halottfotós (Klem Viktor), aki családjuk körében fényképezi az elhunytakat. A faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, így ketten szállnak szembe a kísértetekkel.

A film szereplőgárdájában olyan további ismert neveket találunk, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Ladányi Andrea, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Tóth Ildikó vagy Nagy Mari. A Post Mortem ötletét Bergendy Péter és állandó alkotótársa, Hellebrandt Gábor jegyzi, a forgatókönyvet Zánkay Piros írta. A filmben kiemelt szerepe van a maszkoknak, melyek Hámori Dániel maszkmester és csapatának munkáját dicsérik.

Forrás: Szupermodern Filmstúdió / Szvacsek Attila

 

A forgatás 2018. november 27-én kezdődött. A 41 forgatási napból 28 a Szentendrei Skanzenben zajlott, ahol a film fő helyszínének jeleneteit forgatták. Egyes speciális felvételekhez a helyszíneket stúdióban építették fel: a házbelsőket a Stúdió4 műtermeiben, míg a külső díszleteket a Mafilm fóti telepén. A stáb ezenkívül forgatott a fóti homokbányában, Pilisszentivánon, Sóskúton, Budaörsön, Tárnokon és az aszódi Podmaniczky- kastélyban is.

„A filmet leforgattuk. Most elvonulunk a sötét vágószobába, ahol összeáll a végleges történet. Közben új kapukat nyitunk meg, amelyek mögött

életre kelnek a Post Mortem másvilági sztárjai, a kísértetek…”

– nyilatkozta Bergendy Péter rendező, aki az Állítsátok meg Terézanyut! után olyan további kiváló filmeket rendezett, mint A vizsga vagy a Trezor. A Post Mortem várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)