Han Solo temetését és a nagy Luke-Rey-vitát is kivágták Az utolsó Jedikből

A dvd-n viszont már mind ott lesz: 20 percnyi extrát kapunk a film mellé! Star Wars-hírek.

Az utolsó Jedik összbevétele már 1,298 milliárd dollárnál jár a december 15-i premier óta, de ebben a sikerben azért az is nagyban közrejátszik, hogy most már szinte naponta kijön valami Star Wars témájú hír, pletyka és érdekesség – ahogy az elmúlt hetekben, úgy most is összeszedtük ezek közül a legérdekesebbeket!

  • A Disney saját gyártású The Star Wars Show vlogjában fellebbentették a fátylat néhány olyan jelenetről, ami kimaradt az így is 152 percre nyújtott Az utolsó Jedikből. Rian Johnson kidobta többek között Han temetését, számos kaszinós jelenetet valamint Luke és Rey vitáit Ahch-To szigetén. Utóbbiakért nagy kár, mert az a rész is a kukában végezte, amikor Rey dühösen átrohan a kisebbik szigetre, hogy leszámoljon az oda érkező fosztogatókkal, szét is ver egy csontokból tákolt kaput (ez látható a fenti videóban is 3:56-tól), de kiderül, hogy csak a kis űrapácák tartanak épp valami ősi ünnepséget, ahová meginvitálták a távoli barátaikat, plusz a droidokat, Csubakkát és a porgokat is, az űrkalózos sztori pedig csak Luke egy újabb próbája volt, amivel tesztelte a lány lobbanékonyságát, és hogy gondolkodik-e a szituációkon, mielőtt dühösen fénykardot ránt. Aggodalomra viszont semmi ok, ez mind-mind benne lesz a film márciusban megjelenő regényváltozatában, és 20 percnyi extraként a bluray változaton. (via Geektyrant)
  • A Star Wars 8 rendezője, Rian Johnson annyit magyarázkodik a filmjével kapcsolatban a decemberi premier óta, hogy azt lassan már kiadhatná egy rajongóknak szóló kézikönyvben is. Most épp a Slashfilm podcastjében árult el egy rakás érdekességet Az utolsó Jedikről. Elsőként például azt, hogy nem mondott azonnal igent a rendezésre, amikor a Looper sikere miatt megkereste őt a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy, hanem gondolkodási időt kért. Gyerekkora óta szerette a Star Warst, mégis hazament a találkozó után, és sorra vette, milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a további karrierjét tekintve, ha elvállalja a Star Wars 8-at. Éjszakákon át képtelen volt aludni, és amikor már a sokadik sziklamászós balesetről szóló dokumentumfilmet nézte végig álmatlanul, úgy öntött, mégiscsak bevállalja az új Star Warst. (via Slashfilm)
  • Johnson azt is elmesélte, hogy a Star Wars 8 forgatókönyvét már akkor elkezdte írni, amikor J.J. Abrams még neki sem kezdett Az ébredő Erő forgatásának. Johnson csak a Star Wars 7 forgatókönyvét ismerte, de megnézhette azokat a napi anyagokat, amiket Abrams már felvett Daisy Ridley-vel, Adam Driverrel meg a többiekkel. A rendező utólag is nagyon örül annak, hogy anélkül írhatta meg a Star Wars 7 folytatását, hogy ismerte volna a régi rajongók dühös reakcióit, amivel Abrams filmjét illették. És ha már rajongói reakciók: Johnson azt is elmondta, hogy akkor is ugyanilyen váratlanul ölte volna meg Snoke fővezért, ha előre tisztában lett volna azzal, mit kap érte a fekete öves Star Wars-fanoktól. Szerinte ugyanis annyi rajongói teória született erről a karakterről (Snoke Rey valódi apja és társai), hogy úgy érezte, inkább megölni a főgonoszt, mint hogy kidolgozza a hivatalos háttértörténetét, ami úgysem felelhet meg a rajongói elvárásoknak. (via Slashfilm)
  • Johnson Luke szellem-kivetülését is megmagyarázta: azért tette bele ezt a filmbe, mert mindenképpen jobb jelenetet akart annál, mint hogy az idős Luke a nyolcadik rész végén megosztja Kylo Rennel az uzsonnáját, és kedélyesen elbeszélgetnek a jövőről. Ráadásul akart valamit, ami a rajongókat is megnyugtatja, hogy a Disney nem dobta ki a kukába a régi Star Wars-kánont. Így pont kapóra jött neki, hogy amíg a Lucasfilm egyik fő döntéshozójára, Kiri Hartra várt a cég San Francisco-i főhadiszállásán, meglátott a dohányzóasztalon egy 2011-es Star Wars forráskönyvet (ez volt a nálunk is megjelent A Jedi útja), amiben elég durva magas szintű Erő-alkalmazások is voltak. Beleolvasott itt-ott, és mintha csak valami isteni sugallatot kapott volna, kitalálta ezt az Erő-szellem távmanifesztálódást. (via Slashfilm)
  • Végezetül álljon itt egy vicces Star Wars-videó, amiben Csubakka jól ismert vukiüvöltését pihent agyú rajongók kicserélték a Pee Wee nagy kalandja főhősének visítós röhögésére. Fergeteges! (via Geektyrant)