Harley Quinn forrónadrágja, Leia hercegnő aranybikinije

Némelyik jelmez túl emlékezetesre sikerül, akár jól, akár rosszul - ezek közül szedtünk össze néhányat.

Harley Quinn

Kétségtelen, hogy az Öngyilkos osztag csapnivaló film, de Margot Robbie Harley Quinnje az égbe röpítette a színésznő karrierjét, maga a karakter pedig menten popkulturális ikonná vált. Ez részint a remekül megtervezett jelmeznek köszönhető, ami tökéletesen kifejezte Harley egyszerre kislányosan bájos és pusztítóan kurvás, tökéletesen kiismerhetetlen, furán összetett jellemét. Robbie szerint jó móká volt a forrónadrág, bár nem jelentette azt, hogy élvezte volna a viselését. David Ayer rendező pedig elmondta, hogy egyszerűen ez illett a figurához, és egyébként is, a rajzfilmek bohóc-anorákjától kezdve Harley ruhatára az idők folyamán egyre extrémebbé vált - az Arkham Asylum videojátékban például egy erősen lolitás beütésű, gót fétis-szerkót kapott.

 

Batman és a mellbimbója

A Batman és Robin úgy rossz, ahogy van, mégis, legnagyobb szégyenfoltként általában a denevérjelmez mellbimbóit szokták emlegetni, mint ami aztán minden határon túlment. Joel Schumacher rendező nem értette a jelenséget: elmondása szerint a gumiruhához a mérce a a tökéletes anatómiájú görög férfiszobrok voltak, és hát azokhoz bizony a mellbimbó is hozzátartozik. Meg sem fordult a fejében, hogy ne tegye rá a ruhára.

 

Az aranybikinis Leia hercegnő

A hercegnő nevezetes rabszolgabikinije a szexuális tárgyiasítás egyik  legékesebb példája. Carrie Fisher A hercegnő naplójában megjegyzi, hogy mindig is rosszul esett neki, hogy az aranybikinis Leia szexszimbólummá vált, és magányos kamasz srácok generációi fantáziálnak róla. Daisy Ridley-t Az ébredő erő előtt figyelmeztette: "Ne légy rabszolga, mint ahogy én voltam... Harcolj az ellen a rabszolga gönc ellen."  Aggie Guerard Rodgers és Nilo Rodis-Jamero, az aranybikini tervezői váltig bizonygatták, hogy eszükbe sem jutott, hogy a ruhadarab esetleg lealacsonyító lenne - még úgy sem, hogy ihletforrásként Frank Frazetta Edgar Rice Burroughs space fantasy klasszikusához, A Mars hercegnőjéhez készült grafikáit nevezték meg...

A ruha egyébként fémből készült, és kész rémálom volt hordani, így Fisher nem csupán a tárgyiasítás miatt gyűlölte. De nem lett volna hű magához, ha nem emelte volna ki, hogy Leia bár egy rövid darabig hordta az aranybikinit, de utána a saját rabláncával fojtotta meg Jabbát. 

Deadpool a Farkasban

Bocs, spoiler: Ryan Reynolds a Deadpool 2. végén stílusosan elrendezi az X-Men kezdetek: Farkasban látott szörnyszülöttet, amit arcátlanul Deadpoolnak neveznek, és akit szintén ő játszott. Nos, annak a valaminek nem hogy semmi köze nincs a kretén zsoldoshoz, hanem - még csak nem is tud beszélni, hiszen be van varrva a szája! Pedig Deadpoolhoz a vége-hossza nincs pofázás ugyanúgy hozzátartozik, mint Indiana Jones-hoz az ostor, Jeff Goldblumhoz a meztelen felsőteste a Jurassic Parkból, Darth Vaderhez a hurutos hörgés és Bud Spencerhez a bab. A film alkotói azzal próbálták magukat kimagyarázni, hogy Rozsomák (Farkas) afféle embrióval harcol, ez nem egy végleges, kifejlett Deadpool, akivé később, majd egy saját filmben lesz...

(Forrás: Looper)