Három évig szexeltek a fénymásolón

Kőszegi Tamás különleges erotikus filmje a világon egyedülálló módon, filmkészítésre teljesen alkalmatlan eszközzel, egy fénymásolóval készült.

A The Copyist / A Másoló a fénymásoló pásztázójának torzulásain keresztül mutatja be a női testet és a szeretkezés közben átélt érzelmeket. Noha mindössze 8 perc hosszú, több mint 5 ezer fénymásolt oldalra és 3 évnyi munkára volt hozzá szükség.

Körülbelül 100 ezer forintból készült, és az elmúlt egy évben közel 50 nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába hívták szerte a világon, ahol számtalan díjat zsebelhetett be. Legutoljára a MEDIAWAVE Fesztivál nemzetközi zsűrijétől nyerte el a Legjobb kísérleti filmnek járó díjat.

Forrás: Kőszegi Tamás - The Copyist

 

A stáb nem csak a fénymásolóval kellett, hogy megküzdjön, de szálanként rendezték el a szereplők haját, egyesével követték nyomon a porszemek, rúzsfoltok és az ujjlenyomatok mozgását, és a film összes hangját is a géppel kellett létrehozniuk. Megpróbáltatásaikról szakmai blogot írtak, mely a film honlapján olvasható. 

Forrás: Kőszegi Tamás - The Copyist

 

A film egy maroknyi lelkes fiatal munkájának eredménye. Főszereplői Valu Rebeka és Simon Attila, vágója Földeák Laura, különleges zenéjét Markos Levente szerezte. A hangért Császár Gábor hangmérnök egyénileg is nyert díjat. A fesztiválozásban az alkotóknak Osvárt Andrea producer segített.