Hatalmasat bukott a szexuális zaklató Kevin Spacey új filmje

Senkit sem érdekelt az Oscar-díjas színésszel az egyik szerepben készült Billionaire Boys Club.

A Billionaire Boys Club esetében nem működött a „nomen est omen”, s habár a július 17-i on demand-bemutató után csak 11 moziban mutatták be Államok-szerte, még ehhez képest is igen vérszegény eredményt hozott: mindössze 618 dollár lett a hétvégi bevétele. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a nyolcvanas évek Los Angelesében játszódó szélhámosthriller egy csapat tehetős fiatalról szól, akik szeretnének még gazdagabbak lenni, és ennek érdekében egy kis szabálytalanságtól sem riadnak vissza, ám a dolgok egy ponton halálos fordulatot vesznek.

A valós eseményeken alapuló filmben Spacey egy valóban létező, Ron Levin nevű szélhámost formál meg. Rajta kívül olyan sztárok játszanak még a Billionaire Boys Clubban, mint Ansel Elgort (akivel a levitézlett sztárnak van már egy közös produkciója, a Nyomd, Bébi, nyomd!), Taron Egerton, Emma Roberts, Billie Lourd, Rosanna Arquette vagy Judd Nelson.

A Billionaire Boys Club az első film, amit azután mutattak be, hogy Kevin Spacey-t először csak az új Star Trek sorozat sztárja, Anthony Rapp, majd egyre többen vádoltak azzal, hogy molesztálta vagy szexuálisan zaklatta őket. A színész ellen emiatt jelenleg is nyomozások folynak, karrierje pedig egyik pillanatról a másikra összeomlott: kiírták a nevével fémjelzett sorozatból, a Kártyavárból, A világ összes pénze című filmből pedig kivágták, és mással forgatták újra a jeleneteit.

Kevin Spacey, amikor még volt oka a mosolyra. Forrás: Christopher Polk / Getty Images

 

A Billionaire Boys Clubot forgalmazó Vertical Entertainment a film bemutatása előtt próbálta ugyan hangsúlyozni, hogy a mű jóval (két és fél évvel) azelőtt forgott, hogy kiderültek volna Spacey botrányai, és hogy ő csupán egy mellékszereplő a produkcióban, ami több ember munkája, és nem akarják, hogy egyetlen résztvevő miatt mindenki másra is rossz fény vetüljön – mindez azonban az amerikai közönséget nem érdekelte, ők a jelek szerint már elfordultak az egykori sztártól.

Nem annyira kirívó egyébként, hogy egy-egy film ezer dolláros bevétel alatt nyisson, de azokban az esetekben a szóban forgó produkció nem sztárparádéval forgott, és nem szerepelt benne egyetlen A-kategóriás színész sem – úgy tűnik, immár Spacey sem számít annak. A Vertical Entertainmentre egyébként rájár a rúd mostanában: ugyanez a forgalmazó mutatta be a Gottit is, ami szintén csúnyán leszerepelt a jegypénztárakban, és a kritikusok szemében is.


(via Variety)