Hatalmasat kaszál a Bosszúállók: Végjáték

A képregényfilmes folytatás mindössze tizenegy nap alatt lépte át a 2 milliárd dolláros bevételi határt.

Nem lanyhul a kíváncsiság minden idők eddigi legjobban várt filmje iránt, hiszen bemutatása második hétvégéjén a Bosszúállók: Végjáték csaknem megkétszerezte eddigi bevételét, amivel átlépte a 2 milliárd dolláros határt. Premierjének tizenkettedik napjára a produkció az észak-amerikai mozikban közel 620 millió, a nemzetközi piacon pedig 1 milliárd 569 millió dollárt keresett, azaz világszerte elért bevétele 2,188 milliárdon áll.

A Marvel moziverzum eddigi legnagyobb durranása csak az elmúlt hétvégén 145,8 millió dollárt szedett össze (csak az észak-amerikai mozikban), ami a második legjobb teljesítmény a filmtörténelem során: bemutatásának második hétvégéjén csak a Star Wars: Az ébredő Erő tudott ennél többet, egészen pontosan 149,2 milliót begyűjteni. Ennek a kategóriának a tízes toplistáján egyébként az új Bosszúállók mozin kívül három másik Bosszúállók opust is találunk: a Bosszúállók: Végtelen háborút (3. hely, 114,77 millió dollár), a Bosszúállókat (6. hely, 103,05 millió) és a Bosszúállók: Ultron korát (9. hely, 77,74 millió).

Forrás: Marvel

 

A nemzetközi piacon továbbra is Kínában imádják a legjobban a filmet: itt 575 millió dolláron áll a bevétele. A távol-keleti országban a Végjáték az első hétvégén 330,5 milliót ért el, és itt váltotta ki a legszélsőségesebb reakciókat is – ahogy arról már beszámoltunk, egy 21 éves női néző például annyira sírt a film megtekintése után, hogy kórházba kellett szállítani, mert nem kapott levegőt.

A Bosszúállók: Végjáték ezzel a hihetetlen teljesítménnyel minden idők legjövedelmezőbb filmjeinek a toplistáján is csak egy lépésre áll a győzelemtől. Itt az Avatar tartja a rekordot, 2,788 milliárddal – James Cameron filmje azonban 47 nap alatt érte el ezt az eredményt, szóval a Marvel film még könnyedén lekörözheti. A nagy kihívás egyébként az előttünk álló hétvégén vár a Végjátékra, hiszen kemény ellenfelet kap a Pokémon – Pikachu, a detektív személyében, amit összesen 4 ezer 100 észak-amerikai helyszínen terítenek.


(via Box Office Mojo)