Hátborzongatóan jó trailert kapott az új X-Men mozifilm!

A Trónok harca sztárja, Maisie Williams lesz a horrornak is beillő New Mutants egyik főhőse.

A 20th Century Fox a Logannel ugyan félig már lezárta a klasszikus felállású X-Men filmjeit, de ez persze nem jelenti azt, hogy soha többé nem fog a stúdió filmet forgatni a nála lévő Marvel-szuperhősökről. Az új, Hugh Jackman-mentes időszámítás  első fecskéje a 2018 tavaszán mozikba kerülő X-Men: The New Mutants, amihez már ki is jött egy ígéretes, horrofilmnek is beillő előzetes. Íme:

Na de kik is azok az Új Mutánsok? És mi közük a régiekhez?

Ez az újgenerációs mutáns csapat 1982-ben tűnt fel a Marvel-képregényekben. A tagjai mind olyan tinédzserek voltak, akik Xavier professzor tehetséggondozó iskolájába jártak – ezzel is azt érzékeltetve, hogy az eredetei X-ek (vagyis Jean Grey, Küklopsz, Bestia, Angyal és társaik) valamint a második generációs tagok (Rozsomák, Kolosszus, Árnyék, Vihar és a többiek) már felnőttek lettek. A csapatok tagjai persze többször is közös kalandokba keveredtek, az Új Mutánsokhoz tartozó ember-gép organizmus, Warlock például itthon, a Kandi Lapok X-Men sorozatában is felbukkant a '90-es években. 

Forrás: 20th Century Fox

 

A mostani tinicsapat tagjai, akiken valakik mindenféle fura kísérleteket végeznek egy hátborzongató szellemtanyán:

  • Magik (Varázs): Az X-Men tag Kolosszus kishúga, aki képes elteleportálni magát és a társait is a Föld bármely pontjára, valamint a Limbo nevű létsíkra. A filmben  alakítja.
  • Wolfsbane: Egy szupererejű és - szaglású farkasemberré átváltozni képes lány – így a magyar forgalmazó nagy bajban lesz, mivel a Farkas nevet már odaadta korábban Rozsomáknak. A filmben a Trónok harca sztárja, Maisie Williams alakítja.
  • Danielle Moonstar: Indián tinilány, különféle telepatikus képességekkel az állatok megértésétől kezdve az illúziókeltésen át a pszionikus nyilak dobálásáig. A filmben Blu Hunt alakítja.
  • Sunspot (Napfolt): Egy brazíliai srác, aki a nap energiájának elszívásával képes repülni és emberfeletti erővel verekedni. A filmben  alakítja.
  • Cannonball (Ágyúgolyó): Egy fiú, aki képes nagy sebességgel repülni, miközben a testét egy áthatolhatatlan erőtér védi a külső hatásokkal szemben. A filmben a Stranger Things sztárja,  alakítja.

A New Mutants mellett 2018 végén lesz egy másik X-Men film is, X-Men: Dark Phoenix címmel, amiben a második X-Men trilógiában bemutatott alternatív idősík megy tovább, vagyis Jennifer Lawrence lesz Mystique, Michael Fassbender Magneto, James McAvoy Xavier prof, a címbéli Sötét Főnix pedig a Trónok harca másik fiatal sztárja, Sophie Turner.