Helen Mirren válaszolt azoknak, akik összekeverték Keanu Reeves barátnőjével

Nagyon hízelgőnek találja, hogy sokak szerint hasonlít Alexandra Grantra, nagyon szerencsésnek tartja a pár egymásra találását.

Nagyot mentek a neten pár nappal ezelőtt azok a képek, amelyeken Keanu Reeves hosszú idő után először mutatkozott kézen fogva a nagy nyilvánosság előtt új barátnőjével, Alexandra Grant festőnővel. A világot bejáró fotók még november 2-án készültek, a Los Angeles-i Szépművészeti Múzeum (LACMA) és a Gucci közös művészeti- és filmes gálájának vörös szőnyegén.

Alexandra Grant és Keanu Reeves egy Audi előtt pózolnak a Los Angeles-i LACMA-gálán, 2019. november 2-án (kép: Presley Ann/Getty Images for Audi)

 

Már akkor feltűnt több kommentelőnek, mennyire hasonlít Alexandra Grant Helen Mirrenre. Jópáran össze is keverték a két művészt, így nekik a 74 éves színésznő most nyilvánosan is üzent az Entertainment Tonight magazinon keresztül:

Láttam [a fotót]. Nagyon hízelgő rám nézve, mert ő egy nagyon kedves nő. Jól ismerem Keanut, forgatott már közösen filmet a férjemmel [Taylor Hackforddal, Az ördög ügyvédje rendezőjével]. Ő a legaranyosabb, legszeretetreméltóbb ember, [Alexandra Grant] tehát szerencsés lány, és biztos vagyok benne, hogy Keanu is egy szerencsés fiú.

A Mátrix-trilógia 55 éves sztárja és a 46 éves Grant (aki festőként, szobrászként és íróként 2000 ótajelen van az amerikai művészeti életben) régóta jóban vannak, együtt írták meg Reeves 2011-ben megjelent, első könyvét Ode to Happiness címmel, majd a másodikat is, amit 2016-ban adtak ki Shadows címmel. Ráadásul nem is most először mutatkozott a pár nagy nyilvánosság előtt kézen fogva: éles szemű fotósok már nyáron is tudtak róluk ilyen képet készíteni Malibuban, a Saint Laurent tengerparti divatbemutatóján. (via The Independent)