Henry Cavill és Jason Moma is örül, hogy az HBO Max levetíti a Zack Snyder-féle Igazság Ligáját

Sőt, Kevin Smith is üdvözli a Warner döntését: adásba kerül a film évek óta várt, borongósabb eredeti verziója!

Zack Snyder épp egy élő webchates beszélgetésben mesélt forgatási érdekességeket 2013-as szuperhősfilmjéről, Az acélemberől, amikor váratlanul bejelentette a meglepett hallgatóságának: az HBO Max 2021-ben műsorra fogja tűzni Az Igazság Ligája rajongók által évek óta várt (várt? követelt!) „Zack Snyder's Cut”-verzióját. Ezt a filmet ugyanis végül nem ő rendezte meg, hanem a Bosszúállók 1-2 atyja, Joss Whedon, miután Snyder a lánya öngyilkossága miatt nem tudta befejezni a forgatást, és a feleségével együtt (aki maga is a Warner-szuperhősfilmek producere) a visszavonulás mellett döntött. Tavaly novemberben viszont megindultak a pletykák, hogy Whedon vidám verekedése valójában csak nyomokban hasonlít Zack Snyder eredeti, búskomor verziójára, amire biztosan kíváncsiak lennének a DC-rajongók, így igazán be lehetne mutatni valamikor az HBO Maxon. A fanok követelésének erejét a Wonder Womant alakító Gal Gadot és az akkor épp ügyeletes Batman, Ben Affleck is jelentősen megtolták azzal, hogy a többmilliós követőtáborral rendelkező Twitter-oldalukon látványosan felkarolták a #ReleaseTheSnyderCut (vagyis: #MutassákBeSnyderVerzióját) hashtaggel futó kezdeményezést. Íme az eredménye:

A Snyder-verzió HBO Maxra kerülésének hivatalos bejelentésére több hollywoodi sztár is kitörő örömmel reagált. Az acélember és Az Igazság Ligája főszereplője, a Superman-köpenyt Geralt bőrpáncéljára cserélő Henry Cavill például ezt írta ki az Instagramjára a közel 12 millió követőjének:

Az imént folytattam egy kis beszélgetést Zack Snyderrel Az acélemberről. Hölgyeim és uraim, végre megtörtént: jövőre jön a Snyder Cut! Tudom, hogy két szekértábor alakult ki a Snyder Cut miatt, és ez még így is lesz egy ideig. De ne felejtsük el, hogy ezzel most mindannyian kapunk egy újabb Igazság Ligája-filmet. Úgyhogy ez most egy win win szituáció, legyetek kedvesek egymással! ;) Hatalmas gratulációm Snyder úrnak! #ReleaseTheSnyderCut #ZackSnyder #JL

 

 

 

Hasonló örömmámorban úszik most Jason Momoa is, aki Aquamant alakítja jelenleg a Warner szuperhősfilmjeiben. Ő az alábbiakat írta ki a 15 millió rajongójának a prideofgypsies néven vitt Instagram-oldalán:

MIND AKARTUK, végül így is lett. Szívesen! Lőn igazság. Tiszteletem mindenkinek, aki tett róla, hogy ez így lehessen. Minden rajongónak! Imádunk titeket! ALOHA! J #releasetheSnydercut @HBOmax @ZackSnyder
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

WE WANT finally it’s happening. your welcome. justice served. all my aloha to everyone who made this happen. all the fans. we love you. ALOHA J #releasetheSnydercut @HBOmax @ZackSnyder

Jason Momoa (@prideofgypsies) által megosztott bejegyzés,

 

A köztudottan nagy képregényrajongó Kevin Smith (aki egyébként Pókember- és Batman-képregényt is írt már), a ComicBook.comnak adott interjújában üdvözölte a Snyder Cut műsorra tűzésének hírét:

Nagyon boldog vagyok, hogy Zack befejezhette a saját vízióját! Ezer hála a srácoknak a HBO Maxnál, hogy ezt megtették, de itt most a szenvedélyes rajongók a meg nem énekelt hősök! Gratulálok minden #ReleaseTheSnyderCut-támogatónak, hogy soha nem veszítették el a hitüket!

(via The Independent & Uproxx)