Hétvégén újabb szexuális zaklatásokra derült fény

A Vészhelyzet sztárját a He-Man rendezője molesztálta 12 évesen, Richard Dreyfuss-ról egy írónő, a Star Trek Sulujáról egy meleg modell nyilatkozta, hogy zaklatta.

A Weinstein-botrány kirobbanása óta szinte nem múlik el nap úgy, hogy ne derülne ki valakiről: elszenvedője vagy elkövetője volt egy évtizedekkel ezelőtti zaklatási ügynek. Az amerikai filmes és tévés szaksajtóban megjelent hétvégi cikkekből gyűjtöttünk össze négy megrázó esetet.

  • Anthony Edwards egy hosszabb önvallomásban mesélte el, hogy még tinédzser korában molesztálta őt és öt másik fiút a He-Man - A világ ura rendezője, Gary Goddard. Edwards 12 évesen ismerkedett meg a rendezővel, akire afféle mentorként és pótapaként nézett fel, mivel a saját apja a 2. világháború után poszttraumatikus stressztől szenvedett, és nem nagyon tudta kimutatni az érzéseit. Goddard ezt a sebezhetőséget használta ki, amikor molesztálta, a legjobb barátját pedig meg is erőszakolta. Jóval később a színész egy reptéren találkozott össze Gary Goddarddal, és a fejére olvasta a múltbéli bűneit. A rendező akkor azt válaszolta, hogy bűntudata volt a történtek miatt, és segítségre is szorult – most azonban a szóvivőjén keresztül visszautasította a vádakat, és csak annyit ismert el, hogy valóban mentorként segítette a fiatal Anthony Edwards színészi pályájának elindulását. (via Digital Spy)
  • Richard Dreyfuss neve már korábban is szóba került a Kevin Spacey-botrány kirobbanásakor: a Kártyavár sztárja ugyanis Dreyfuss fiát is zaklatta. Most viszont egy Jessica Teich nevű, tévés forgatókönyvíró a New York Magazine-nak arról számolt be, hogy Richard Dreyfuss a '80-as években zaklatta. Kezdő íróként Teich egy olyan tévéműsoron dolgozott, aminek Richard Dreyfuss volt a házigazdája. Teich még huszonéves kezdő volt Hollywoodban, Dreyfuss híres és gazdag, Oscar-díjas sztár, és lényegében a főnöke, amivel az írónő szerint súlyosan visszaélt. Teich akkor döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza az ügyet, amikor a híreket olvasva felidegesítette, hogy Dreyfuss védelmébe veszi a fiát Kevin Spacey ellenében. Dreyfuss az ügynökén keresztül az írónő minden vádját visszautasított. (via Independent)
  • Rebel Wilson színésznő két őt ért zaklatásról számolt be, de egyelőre nem nevezte meg azt a két hollywoodi férfi sztárt, akik elkövették. Az első esetnél többen is jelen voltak: egy meg nem nevezett sztár arra kérte a színésznőt, szexeljenek úgy, hogy a barátai felveszik az aktust az iPhone-jaikkal. Wilson nem ment bele, inkább távozott a hotelszobából. A második eset is egy szállodában történt: egy sztárrendező zaklatta, de erőszakra nem került sor, mert a nyomulós férfit váratlanul felhívta a felesége, Rebel Wilson pedig ezalatt elmenekülhetett. (via Independent)
  • A modell és színész Scott Brunton korábban a  Hollywood Reporternek számolt be arról, hogy 1981-ben a Star Trek-filmek sztárja, George Takei zaklatta (aki csak jóval később, 2005-ben comung outolt azzal kapcsolatban, hogy homoszexuális). Brunton 23 éves, Taken 43 volt, amikor összeismerkedtek egy bárban. Telefonszámot cseréltek, és amikor Brunton szakított a barátjával, találkozott a Star Trek sztárjával. Együtt vacsoráztak, aztán Takei lakásán folytatták az italozást. Brunton a második itallal eléggé kiütötte magát, és arra tért magához, hogy a nadrágja a bokájáig le van húzva, és épp az alsógatyáját próbálja lehúzni róla a Star Trek Suluja. Brunton megkérdezte, mi a fenét csinál, mire Takei nyugtatgatni kezdte, érezze magát otthon. Brunton azonban ellökte Takeit, beült a kocsijába, és a Star Trek-sztár tiltakozására fittyet hányva hazavezetett. Takei a Twitterén hosszasan magyarázni kezdte, hogy nem emlékszik ilyen esetre, ez szerinte nem történt meg, és fogalma sincs, miért vádolja ilyesmivel Scott Brunton, akiről nem is tudja, hogy kicsoda. (via NME.com)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu