Hétvégén újabb szexuális zaklatásokra derült fény

A Vészhelyzet sztárját a He-Man rendezője molesztálta 12 évesen, Richard Dreyfuss-ról egy írónő, a Star Trek Sulujáról egy meleg modell nyilatkozta, hogy zaklatta.

A Weinstein-botrány kirobbanása óta szinte nem múlik el nap úgy, hogy ne derülne ki valakiről: elszenvedője vagy elkövetője volt egy évtizedekkel ezelőtti zaklatási ügynek. Az amerikai filmes és tévés szaksajtóban megjelent hétvégi cikkekből gyűjtöttünk össze négy megrázó esetet.

  • Anthony Edwards egy hosszabb önvallomásban mesélte el, hogy még tinédzser korában molesztálta őt és öt másik fiút a He-Man - A világ ura rendezője, Gary Goddard. Edwards 12 évesen ismerkedett meg a rendezővel, akire afféle mentorként és pótapaként nézett fel, mivel a saját apja a 2. világháború után poszttraumatikus stressztől szenvedett, és nem nagyon tudta kimutatni az érzéseit. Goddard ezt a sebezhetőséget használta ki, amikor molesztálta, a legjobb barátját pedig meg is erőszakolta. Jóval később a színész egy reptéren találkozott össze Gary Goddarddal, és a fejére olvasta a múltbéli bűneit. A rendező akkor azt válaszolta, hogy bűntudata volt a történtek miatt, és segítségre is szorult – most azonban a szóvivőjén keresztül visszautasította a vádakat, és csak annyit ismert el, hogy valóban mentorként segítette a fiatal Anthony Edwards színészi pályájának elindulását. (via Digital Spy)
  • Richard Dreyfuss neve már korábban is szóba került a Kevin Spacey-botrány kirobbanásakor: a Kártyavár sztárja ugyanis Dreyfuss fiát is zaklatta. Most viszont egy Jessica Teich nevű, tévés forgatókönyvíró a New York Magazine-nak arról számolt be, hogy Richard Dreyfuss a '80-as években zaklatta. Kezdő íróként Teich egy olyan tévéműsoron dolgozott, aminek Richard Dreyfuss volt a házigazdája. Teich még huszonéves kezdő volt Hollywoodban, Dreyfuss híres és gazdag, Oscar-díjas sztár, és lényegében a főnöke, amivel az írónő szerint súlyosan visszaélt. Teich akkor döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza az ügyet, amikor a híreket olvasva felidegesítette, hogy Dreyfuss védelmébe veszi a fiát Kevin Spacey ellenében. Dreyfuss az ügynökén keresztül az írónő minden vádját visszautasított. (via Independent)
  • Rebel Wilson színésznő két őt ért zaklatásról számolt be, de egyelőre nem nevezte meg azt a két hollywoodi férfi sztárt, akik elkövették. Az első esetnél többen is jelen voltak: egy meg nem nevezett sztár arra kérte a színésznőt, szexeljenek úgy, hogy a barátai felveszik az aktust az iPhone-jaikkal. Wilson nem ment bele, inkább távozott a hotelszobából. A második eset is egy szállodában történt: egy sztárrendező zaklatta, de erőszakra nem került sor, mert a nyomulós férfit váratlanul felhívta a felesége, Rebel Wilson pedig ezalatt elmenekülhetett. (via Independent)
  • A modell és színész Scott Brunton korábban a  Hollywood Reporternek számolt be arról, hogy 1981-ben a Star Trek-filmek sztárja, George Takei zaklatta (aki csak jóval később, 2005-ben comung outolt azzal kapcsolatban, hogy homoszexuális). Brunton 23 éves, Taken 43 volt, amikor összeismerkedtek egy bárban. Telefonszámot cseréltek, és amikor Brunton szakított a barátjával, találkozott a Star Trek sztárjával. Együtt vacsoráztak, aztán Takei lakásán folytatták az italozást. Brunton a második itallal eléggé kiütötte magát, és arra tért magához, hogy a nadrágja a bokájáig le van húzva, és épp az alsógatyáját próbálja lehúzni róla a Star Trek Suluja. Brunton megkérdezte, mi a fenét csinál, mire Takei nyugtatgatni kezdte, érezze magát otthon. Brunton azonban ellökte Takeit, beült a kocsijába, és a Star Trek-sztár tiltakozására fittyet hányva hazavezetett. Takei a Twitterén hosszasan magyarázni kezdte, hogy nem emlékszik ilyen esetre, ez szerinte nem történt meg, és fogalma sincs, miért vádolja ilyesmivel Scott Brunton, akiről nem is tudja, hogy kicsoda. (via NME.com)