Hihetetlen, de igaz: Michael Jackson anno bejelentkezett Xavier szerepére az első X-Menben

Nem érdekelte, hogy a professzor egy idős, kopasz, fehér férfi. Azt mondta, majd megoldja a sminkesekkel a dolgot.

Idén júliusban volt 20 éve, hogy mozikba került az X-Men - A kívülállók című kasszarobbantó blockbuster, amelynek a hangos sikere nélkül ma biztosan nem tartanánk ott, hogy boldog-boldogtalan képregényadaptációkat készít, és a Bosszúállók: Végjáték minden idők legtöbbet kaszáló mozifilmje a maga szerény 2,8 milliárd dolláros bevételével. A 20 éves jubileum alkalmából sorra jelennek most meg a mutánscsapatról szóló visszaemlékező cikkek (legutóbb például egy terjedelmes írás mutatta be azt a konfliktust, ami miatt Halle Berry Bryan Singer fejéhez vágta egy vita hevében, hogy „Megcsókolhatod a fekete s*ggem!”), melyek közül egyértelműen a The Hollywood Reporter anyaga a legizgalmasabb. Hogy miért?

Mert Lauren Shuler Donner producer elmeséli benne, hogy annak idején maga Michael Jackson is bejelentkezett Xavier professzor szerepére, amit végül aztán Sir Patrick Stewart kapott meg!

Forrás: Port.hu

 

A 2000-ben mozikba került X-Men előkészületeit hatalmas felhajtás övezte. Rengeteg sztár akart szuperhősjelmezbe bújni, a rendező Bryan Singer és a két producer, Lauren Shuler Donner és Ralph Winter meghallgatásán olyan hírességek adták egymásnak a kilincset, mint az ismert énekesnő, Mariah Carey, az NBA-sztár Shaquille O’Neal és a még ereje teljében lévő Michael Jackson. A pop hercegét ráadásul egyáltalán nem érdekelte, hogy a kedvenc X-Men képregényeiben Xavier professzor egy idős, kopasz, fehér férfi volt. A visszaemlékezések szerint az alábbi párbeszéd zajlott le Lauren Donner producer és Jacko között:

– Azt ugye tudod, hogy Xavier egy idősebb, fehér fickó?
– Ó, persze. De nézd, viselhetnék sminket!

Azzal Jackson részletesen bemutatta, hogyan sminkelte át annak idején az Oscar-díjas Stan Winston trükkcsapata csapata egy duci, szemüveges, 60 év körüli polgármesterré az 1996-os Ghosts című videokliphez, amelyből egy 40 perces, zenés-táncos horrorfilm-verzió is készült. Jacko átváltozása ott valóban lélegzetelállító volt: a dagi polgi mellett koponyafejű grófot, táncoló csontvázat és dühös démont is alakított a filmverzióban! Stan Winston habszivacs szörnymaszkokat faragó stábja tényleg kitett magáért, és valószínűleg jópár munkaóra árán az X-Men forgatásán is tudtak volna Michael Jacksonból idős és kopasz mutánsvezért varázsolni. A Ghosts forgatásáról egyébként annak idején készült egy nagyon izgalmas werkfilm is – 5:14-től mutatják benne, hogyan lett Jackóból deres halántékú, kövér polgármester:

Nagyjából ugyanekkor, az ezredfordulón Michael Jackson nemcsak Xavier professzort, hanem Pókembert is el akarta volna játszani a mozivásznon. Amikor először felröppent a hír, hogy a hálószövő kalandjaiból is filmváltozat készült (ami végül 2002-ben került a mozikba), Jacko nem lacafacázott: bejelentkezett Stan Lee-nél, hogy cakompakk felvásárolná a Marvel képregénykiadót – és azzal a lendülettel rögtön bele is ülne a kreatív igazgatói székbe, hogy a mozifilmekbe is lehessen beleszólása. Végül aztán az 1 milliárd dolláros vételár hallatán kihátrált az üzletből. (via NME.com)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu