Hihetetlen, hogy volt, amikor jó ötletnek tűnt Diana és Károly házassága

Megérkezett az első teljes hosszúságú előzetes a Spencer című életrajzi drámához.

Az augusztus végén nyilvánosságra hozott teaser után végre itt a „rendes”, bő kétperces trailer is a Pablo Larraín (No, Santiago '73, Neruda, Jackie, Lisey története) által rendezett alkotáshoz, amelyben Kristen Stewartot láthatjuk a néhai hercegnő szerepében.

Az előzetes tanúsága szerint a Diana lánykori nevét címül választó mű arra a sorsdöntő 1991-es karácsonyra helyezi a fókuszt, amikor a hercegnő eldöntötte, hogy véget vet szenvedéseinek, és elválik férjétől, Károly hercegtől.


A Steven Knight (Gyönyörű mocsokságok, Eastern Promises, Birmingham bandája) által írt történelmi-életrajzi drámában Stewarton kívül szerepel Timothy Spall (Titkok és hazugságok, Sweeney Todd) és Sally Hawkins (Hajrá, boldogság!, Blue Jasmine, A víz érintése) is; Károly herceget a magyar nézők számára ismeretlen Jack Farthing alakítja.

A magyar mozikban november 11-én bemutatandó Spencer nem az egyetlen Diana-projekt, amit a közeljövőben láthatunk: valamikor 2022 folyamán érkezik ugyanis A korona című Netflix-széria ötödik évada, ami a Larraín-filmhez hasonlóan Diana és Károly házasságának válságáról fog szólni.


(via Variety)