Hihetetlen kulisszatitok derült ki a 2010-es évek legjobb akciófilmjéről, a Mad Max 4-ről

Miért gyűlölte egymást Charlize Theron és Tom Hardy a forgatáson? A film 5. születésnapján végre elmesélték!

Ma van öt éve, hogy 2015. május 13-án bemutatták az ausztráliai Sydney-ben a rajongók által régóta várt Mad Max - A harag útját. A jeles évforduló alkalmával egy terjedelmes, és igen izgalmas cikk jelent meg a filmről a The New York Times hasábjain. Ebből többek között kiderült, hogy Uma Thurman is komoly esélyes volt Imperator Furiosa szerepére, Jeremy Rennernek nem sikerült túl jól a próbafelvétele, amikor az új Max Rockatanskyt keresték, a rendező, George Miller pedig annyira lefogyott a 6 hónapos kültéri forgatás végére, hogy az aggódó felesége alig ismert rá. Ezek a kis érdekességek viszont eltörpülnek amellett, hogy végre megtudhattuk, miért volt hírhedten harapós a viszony a forgatás alatt a két főszereplő, Charlize Theron és Tom Hardy között.

Charlize Theron utólag visszatekintve már sokkal megértőbb lett sztárkollégájával:

Nem voltam elég empatikus ahhoz, hogy felfogjam, mit érezhet, amikor Mel Gibson örökébe kell lépnie. Nagyon ijesztő volt, de azt hiszem, a saját félelmeink miatt falakat húztunk fel, hogy megvédjük magunkat, ahelyett, hogy elmondtuk volna egymásnak, hogy ez neked is félelmetes, nekem is az, legyünk inkább kedvesebbek egymással. Furcsa módon pont úgy viselkedettünk, mint a karaktereink: minden csak a túlélésről szólt. A forgatás egész ideje alatt rettegtem. Hihetetlenül féltem, mert soha nem csináltam még ilyesmit. Úgy vélem, amiatt voltak nehézségek George [Miller rendező] és köztem, mert neki a fejében volt az egész film, én pedig csak kétségbeesetten próbáltam megérteni, mi van.

Tom Hardy szerint az sem tett túl jót a produkciónak, hogy iszonyatos volt a tempó, rengeteg volt a menet közbeni változtatás, és sokszor úgy vettek fel apró jelenetrészleteket, hogy azok csak a vágószobában vagy az utómunka során álltak össze egységes egésszé, az éppen forgató színészek fejében viszont nem. A színész utólag bevallotta:

Bízni kellett volna abban, hogy valaki átlátja az összképet és kézben tartja a dolgokat.

Hardy így emlékezett vissza a Charlize Theronnal való közös munkára:

Utólag már úgy vélem, hogy túl sokszor éreztem úgy, összecsapnak a fejem felett a hullámok. Mindkettőnkre hatalmas nyomás nehezedett. Talán [Charlize Theronnak] egy jobb, nálam rutinosabb partnerre lett volna szüksége. De ez olyasvalami, amit nem lehet megjátszani. Szeretném azt gondolni, hogy most, hogy már idősebb és rondább vagyok, meg tudnék felelni a feladatnak.

(via Indiewire)