Hihetetlenül látványos lesz a nálunk készült Blade Runner 2

Itt az újabb trailer a Szárnyas fejvadász 2049-hez. Vajon Dave Bautista is replikáns?

Október 5-én végre mozikba kerül a kultikus Blade Runner félig Budapesten forgatott folytatása, a Szárnyas fejvadász 2049. Az biztos, hogy egy elképesztően látványos akciómozit kapunk, az újabb előzetes rá az ékes bizonyíték:

A történetről persze továbbra is csak annyit lehet tudni, hogy 30 évvel játszódik az első Szárnyas fejvadász eseményei után. Ryan Gosling a futurisztikus Los Angeles egyik zsaruját, K ügynököt alakítja, aki a nyomozása során olyan sötét titkokra bukkan, amelyek választ adhatnak végre arra, miféle kataklizma ütött be a múltban, és miért szakadt szét Kalifornia egy zsúfolt, neonreklámokkal teli nagyvárosra és egy kietlen, romos vidékre, ahol rongyos Mad Max-alakok próbálják megélni a másnapot.

A választ minderre csak kevesen tudják. Egyikük bizonyára az új replikánsok készítője (Jared Leto) lesz, a másik pedig a legendás replikánsvadász, Rick Deckard (Harrison Ford), akiről három évtizede senki nem tud semmit. K ügynök viszont megtalálja (érdekesség, hogy pont a Szabadság téri, régi MTV székházban), és ezzel nyakába szabadít pár kellemetlenkedő ellenfelet.

Az új előzetesben a ketrecharcosból lett blockbusterfilmes sztár, Dave Bautista is feltűnik, aki maga is replikáns, a Nexus 8-as szériából. A szemfüles Blade Runner-rajongók ugyanis kiszúrhatták őt Jared Leto piramisában, a formalinban úszó alakok között:

A mostani trailerben ráadásul van egy olyan jelenet, amiben Bautista egy jobb napokat látott farmon épp főzőcskézik, ám amikor megtudja, hogy K ügynök zsaru, kést ránt, aztán megkezdődik a válaszfalakat beomlasztó bunyó! Ismerős jelenet? Nem véletlenül, hiszen Ridley Scott már 5 évvel ezelőtt elmesélte, hogy ez lesz a Blade Runner 2 nyitójelenete:

Helyesebben ez a '82-es film nyitójelenete lett volna Hampton Fancher forgatókönyvében, csak végül nem forgatták le. Akik viszont látták a Blade Runner dvd-kiadására is felkerülő Végzetes napok: Így készült a Szárnyas fejvadász című dokut, a folytatást is ismerik.

A farmházban kutakodó, nagyvárosi zsaru megöli a főzőcskéző fickót, aztán rutinosan kiszedi a hullájából az azonosító chipet, és sietve távozik, hogy elkaphassa a többi szökevény replikánst is.