Hivatalos: a Disney megcsinálja az élőszereplős Aladdin 2-t is!

1 milliárd dollárt kalapozott össze a mozikban a kék Will Smith, abban bíznak, hogy a folytatás is termel majd ugyanennyit.

Már tavaly augusztusban is keringtek olyan pletykák, hogy a Disney meghajlik a nézők akarata előtt, és leforgat egy második részt is a Will Smith-féle Aladdinhoz. A döntéshez persze alighanem az is hozzájárult, hogy a tavaly bemutatott, élőszereplős Disney-mese nem kevesebb, mint 1,05 milliárd(!!!) dollárt kaszált a mozikban, így a Marvelt, a Lucasfilmet és a Foxot is bekebelező cég számára Aladdin és Dzsini is egy olyan aranytojást tojó franchise lehet majd a későbbiekben, amelyhez évekig lehet majd ontani a folytatásokat (ez persze már így volt az 1992-es Aladdin esetében is, amihez készült VHS-kazettás második rész, rajzfilmsorozat és videojáték is).

Kép: Fórum Hungary

 

A producerek ezúttal is Dan Lin és Jonathan Eirich lesznek, akik már a forgatókönyvírókat is kinézték maguknak John Gatins (Need for Speed, Kong: Koponya-sziget, Power Rangers) és Andrea Berloff (Straight Outta Compton, A bűn királynői) személyében. Az viszont még korántsem biztos, hogy ezt a filmet is Guy Ritchie rendezi majd, mint ahogy Dzsini, Jázmin hercegnő és Aladdin, azaz Will Smith, Naomi Scott valamint az utóbbi időben állástalan és szomorú Mena Massoud visszatérése sem lett még hivatalosan bejelentve. (via Variety)